Meteoroloji uyardı: Yağışlar sürecek!

Meteoroloji uyardı: Yağışlar sürecek!
Günlerdir süren kuvvetli yağış Batı Akdeniz'i olumsuz etkilemeye devam ediyor. Meteoroloji'den yapılan son dakika uyarısına göre Antalya'da kuvvetli yağış sürecek. Peki İstanbul ve Ankara'da hava durumu nasıl olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan son hava durumu raporuna göre; ülkemiz genelinin parçalı çok bulutlu, Marmara’nın kuzey ve doğusu, Ege, Akdeniz, İç Anadolu’nun doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu’nun doğusu ile Çanakkale, Eskişehir, Adıyaman, Gaziantep ve Kilis çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu ile Sivas çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Yağışların Antalya ve Şırnak çevrelerinde yerel olmak üzere kuvvetli yağmur ve sağanak, Bitlis, Siirt, Hakkari, Muş’un güneyi, Siirt ve Şırnak’ın doğu kesimlerinin yüksekleri ile Van’ın güney ilçelerinde yoğun kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

ANTALYA’DA KUVVETLİ YAĞIŞ SÜRECEK

Yağışların Antalya çevresinde yerel olmak üzere kuvvetli yağmur ve sağanak şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI

Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, bölge genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği, yağışların Van ile Muş’un güney ilçelerinin, Hakkari ve Bitlis çevrelerinde zaman zaman yoğun olması beklendiği belirtildi.

Açıklamada, “Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi görüleceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgar güneyli yönlerden orta, yer yer kuvvetli eseceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölgemiz genelinde yer yer kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (soba ve doğalgaz zehirlenmeleri, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. Bölgemiz genelinde buzlanma olayı ve yüksek kesimlerde çığ tehlikesi beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların ve yetkililerin dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir” denildi.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Rüzgarın; İç Anadolu’nun kuzeydoğusu, Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun güneydoğusunun yükseklerinde yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/sa) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (soba ve doğalgaz zehirlenmeleri, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Etiketler :