Meteoroloji gün vererek açıkladı: Hazır olun termometreler alev alacak

Meteoroloji gün vererek açıkladı: Hazır olun termometreler alev alacak
Ağustos ayının ortasına gelmemize rağmen sıcaklıklar gün geçtikçe artmaya decam ediyor. Özellikle Adana'da hava sıcaklıkları 40 dereceyi aştı. Şehirde kalanlar klimalı alanlarda korunmaya çalışırken, dışarı çıkmak zorunda kalan insanlar resmen sıcaktan kavruluyor! Sıcaklıklarla ilgili Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden pazartesi için hiç de iç açıcı olmayan uyarılar geldi.

Türkiye genelinde sıcaklıklar artış gösterecek. Yaz başından beri rekor sıcaklıklarla mücadele eden Adana da en fazla artış yaşanacak iller arasında.

PAZARTESİ GÜNÜNDEN İTİBAREN ARTACAK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün açıklamasına göre, Türkiye'nin güney kesimlerinde mevsim normallerinin üzerinde, diğer bölgelerde ise normallere yakın seyreden sıcaklıkların, pazartesi gününden itibaren kuzey, iç ve doğu bölgelerde artması bekleniyor.

Meteoroloji gün vererek uyardı: Pazartesiye dikkat! - 1

MEVSİM NORMALLERİNİN 1 İLA 3 DERECE ÜZERİNE ÇIKACAK

Gelecek hafta boyunca kıyı bölgelerde sıcaklıkların mevsim normallerinin 1 ila 3 derece, Marmara Bölgesi'nin güney kesimleri, İç Ege, Akdeniz Bölgesi'nin iç kesimleri, İç Anadolu, Karadeniz Bölgesi'nin iç kesimleri, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'nun kuzey bölgelerinde ise mevsim normallerinin 4 ila 8 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

KRONİK HASTALIĞI OLANLAR VE ÇOCUKLAR DİKKAT!

Kronik rahatsızlıkları olanlar, yaşlılar ve çocuklar başta olmak üzere, vatandaşların sıcaklığın en yoğun olduğu 11.00-16.00 saatleri arasında açık alanlardan kaçınmaları önemle tavsiye ediliyor.

Meteoroloji uzmanlarından sıcak hava uyarısı

SON 53 YILIN EN SICAK TEMMUZ AYI YAŞANDI!

Geçen temmuz ayında Türkiye, son 53 yılın en sıcak temmuz ayını yaşadı. En yüksek sıcaklık 45,9 dereceyle Şırnak'ın Cizre ilçesinde kaydedildi. Sıcak hava dalgasından en çok etkilenen şehirlerden biri Adana oldu. Gün boyunca sokaklar boşken, 40 dereceyi bulan sıcaklık, nemle birleştiğinde hissedilen sıcaklık 50 dereceyi geçiyor. Uzmanlar, özellikle Adanalıları bu sıcak hava koşulları nedeniyle uyarıyor.

Meteorolojiden 'sıcak hava' uyarısı

Kaynak:Haber Merkezi

Etiketler :