Meteoroloji duyurdu: Bugün başlıyor 15 gün sürecek

Meteoroloji duyurdu: Bugün başlıyor 15 gün sürecek
Kademeli bir şekilde yurdu esir alacak olan yağışlar için açıklama yapan Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen Haziran ayının normal değerlerine ancak 15 gün sonra geleceğini belirtti.

Meteroroloji bugün akşam saatlerinde başlayacak olan yağışların yarın sabah Marmara Bölgesi'ni esir alacağını duyurdu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından paylaşılan 5 günlük hava durumu tahmininde yağışların yurt geneline yayılacağı görülüyor.

hava-durumu1.jpeg

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen ise, "Normal sıcaklıklar için bir 15 gün var gibi gözüküyor. Önümüzdeki hafta yağmur var Türkiye’nin hemen hemen her yerinde. Yağışlar yarın akşama doğru Marmara’dan başlayacak" şeklinde bir açıklama yaptı. 

hava-durumu2.jpeg

İşte Meteoroloji tarafından açıklanan 7 - 13 Haziran 2021 hava durumu haftalık raporuyla birlikte Prof. Dr. Orhan Şen'in açıklamaları şöyle: 

Kuzey ve iç kesimlerde mevsim normallerinde 

"Bu gün sıcaklıkların kuzey ve iç kesimlerde mevsim normallerinin 2-4 derece altında, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında olması bekleniyor.

hava-durumu3.jpeg

 

Kuzey ve kuzeybatı, güneydoğu kesimlerde batı ve güneybatılı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda güneyli yönlerden yer yer kuvvetli (40-60 km/sa) esmesi bekleniyor.

Rüzgarın; Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda güneyli yönlerden yer yer kuvvetli (40-60 km/sa) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

hava-durumu4.jpeg

'Türkiye'nin hemen hemen her yerinde yağmur'

Yaz sıcakları kuzey bölgelerde var. Güneyde ise normal yaz sıcağı diyeceğimiz şeyler daha bir 15 gün var gözüküyor. Önümüzdeki hafta Türkiye'nin hemen hemen her yerinde yağmur var. Yarın akşama doğru gündüz saatlerinde Marmara'dan başlayacak yağmur.

İkinci gün yani Salı günü İç Anadolu'yu da içine alacak. Doğu Anadolu'nun kuzeyini de içine alarak gök gürültülü sağanak yağışlar devam edecek.

hava-durumu5.jpeg

Çarşamba günü Marmara'dan uzaklaşıyor yağış. İç Anadolu ve Doğu Anadolu'nun kuzeyinde olacak. Perşembe günü ise; İç Anadolu ve Akdeniz bölgesinin batısında yağışlar görülecek. Yağışlar gök gürültülü sağanak yağışlı 5. gün ise devam ediyor.

Yani bu önümüzdeki hafta yağışlı bir havaya giriyoruz. Ama Güneydoğu Anadolu'da hala yağış yok. Hala kuraklık devam ediyor o bölgede. Sıcaklıklar ise kuzey bölgelerde olması gereken 2 ila 4 dereceden daha düşük.

Ama dediğim gibi önümüzdeki 10-15 gün içerisinde tam yaz sıcaklarını biraz daha bekleyeceğiz. İstanbul'da sıcaklıklar 25 derece civarında olacak. O da yaz sıcağı değil. Yaz sıcağı ne olacaktı Haziran'da? 27-28 derece olması lazımdı İstanbul'da Ona da var. Bir 4 derece daha ısınması gerekiyor. Ama yağışın olması tabi daha bir avantaj teşkil ediyor.

Tabiki bu yağışlarda şuna dikkat etmemiz lazım... Yeryüzü sıcak olduğu için gök gürültülü sağanak yağışlar oluyor. Her zaman söylüyorum yıldırım, dolu ihtimalleri de var ama dolu yağışlarını ancak bir kaç saat önceden hesaplayabiliyoruz. O nedenle vatandaşlar ve yetkililer dikkatli olmalı.

 

 

Etiketler :