Meteoroloji Bugün İçin Uyardı: Kuvvetli Yağış, Rüzgar ve Toz Taşınımı Kapıda!

Meteoroloji Bugün İçin Uyardı: Kuvvetli Yağış, Rüzgar ve Toz Taşınımı Kapıda!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), yurt genelinde kuvvetli yağış, rüzgar, çığ ve toz taşınımı riski olduğuna dair uyarılarda bulundu.

MGM yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Yağışların, Doğu Anadolu’nun güneydoğusu, Güneydoğu Anadolu’nun doğusu ile Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş, Ordu, Giresun, Bingöl ve Muş çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek, sel, su baskını, yıldırım, küçük çaplı dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve fırtına, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Rüzgarın, Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi bulunduğundan dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Marmara ve Ege’de yer yer toz taşınımı bekleniyor."

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden (MGM) yapılan son değerlendirmelere göre, ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın batısı ile Antalya ve Mersin il merkezleri dışında kalan bölgelerin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

aaaaaa.jpeg

Yağışlar genellikle yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda ise karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor.bbb.jpeg

bbb.jpeg

Etiketler :