Mersin'de ırkçı saldırı: Size burayı dar edeceğim

Mersin'de ırkçı saldırı: Size burayı dar edeceğim
Mersin'in Bozyazı ilçesinde otoyolda iddiaya göre plakasının Arapça olmasından nedeniyle araçtaki kişilere saldıran M.F.O., eline aldığı taşla Iraklı aileden bir kişinin kafasına dört kere vurdu.

Siyah bir araçtan inerek Kürt ailenin aracına saldıran üç saldırgan hakkında şikayetçi olunurken, görgü tanıkları ifadelerinde, "Siyah araçtan inen bir kişi, beyaz araçtaki Kürt aileden olan bir erkeğin kafasına dört kere elindeki taşla vurdu. İlk vuruşlarında şahıs bariyerlere doğru devrildi. Bariyerden uçuruma doğru atmaya çalıştılar. Yerde baygın halde yatmasına rağmen vurmaya devam ettiler. Şahsın ağzından ve kafasından sürekli kan geliyordu" dedi. 

Etraftakilerin "Yeter öldü" demesi üzerine kavganın bittiğini belirten tanıklar, saldırganların araçlarına binmeden önce, "Bu olaya şahitlik edecek olanları ilerde bekliyor olacağım ve öldüreceğim" diyerek tehditler savurduğunu söyledi. 

M.F.O.'nun araca binmeden önce ise ırkçı cümleler kurarak, "Size burayı dar edeceğim. A.K. Kürtleri, A.K. Arapları" dediği öğrenildi. 

Mersin Valiliği: İddialar asılsız 

Mersin Valiliği ise iddiaların asılsız olduğunu, darp edilen Irak vatandaşının tedavisinin tamamlandığını ve aile fertleriyle birlikte ilçede misafir edildiklerini açıkladı. 

Açıklamada, Kuzey Irak’ın Erbil şehrinden, Antalya’ya giden Irak vatandaşı bir ailenin içinde bulunduğu araç ile Bozyazı nüfusuna kayıtlı üç vatandaşın içinde bulunduğu aracın maddi hasarlı trafik kazasına karıştığı ifade edildi. Kaza sonrası taraflar arasında başlayan sözlü tartışmanın yaralamalı kavgaya dönüştüğü ve Irak uyruklu araç sürücüsünün diğer araçta bulunan şahıslarca darp edildiği belirtilen açıklama şöyle:

“Olay trafik kazası nedeniyle yaşanmış olup bazı sosyal medya hesaplarında çarpıtılarak yapılan paylaşımlar asılsız olup tamamen adli bir olaydır. Olay ile ilgili olarak 3 şüpheli gözaltına alınmış olup adli süreç devam etmektedir. Irak vatandaşı M.M.K isimli şahıs Anamur Devlet Hastanesi'nde tamamlanan tedavinin ardından 14.05.2021 tarihinde taburcu edilmiştir. Büyük bir üzüntü duyduğumuz olayda yaralanan Iraklı şahıs ve ailesi ilçemizde bizim misafirimizdir.”