Merdan Yanardağ: Kılıçdaroğlu İnce ile ilgili daha fazlasını söyledi!

Merdan Yanardağ: Kılıçdaroğlu İnce ile ilgili daha fazlasını söyledi!
ABC Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun 15 Ağustos 2018 tarihinde, Ankara’da gazetecilerle birlikte verdiği akşam yemeğinde konuşulanları yazdı.

ABC Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun, Muharrem İnce için sarf ettiği 'partiyi dağıtır' sözlerinden daha fazlasını söylediğini iddia etti. 15 Ağustos tarihinde Çankaya Belediyesi'ne ait Ahlatlıbel Tesisleri'nde verilen yemekte gazetecilerle bir araya gelen Kılıçdaroğlu; Kurultay süreci, ekonomik kriz ve seçimlerle ilgili bir kısmı 'yazılmamak kaydıyla' olmak üzere önemli açıklamalarda bulundu.

Yanardağ, Kılıçdaroğlu'nun "Biz 24 Haziran seçim gecesinde Muharrem İnce’den halkın karşısına çıkarak açıklama yapmasını istedik. Ancak kendisi bunu kabul etmedi." sözlerini aktardı.

'KURULTAY TARTIŞMASI BİZİM İÇİN KAPANMIŞTIR'

Gelen soru üzerine CHP'de Kurultay sürecini ve Muharrem İnce'nin bu girişimini de değerlendiren Kılıçdaroğlu, "Kurultay talebini dikkatle izledim. Yeterli imza gelirse kurultaya gideceğimizi ilan ettim. Ama yeterli imza toplanmadı. Belgeleri gazetecilere açıktık. İsteyen genel merkezimize gelir inceler. Bu tartışma artık bizim için kapanmıştır" ifadelerini kullandı.

Tüzük Kurultay'ı için çok daha az bir imzanın yeterli olduğunun hatırlatılması üzerine Kılıçdaroğlu, böyle bir şeyin mümkün olduğunu ama yerel seçimlere giden süreçte CHP'nin iç meselelere gömülmesini doğru bulmadığını ifade etti.

ADİL SEÇİM PLATFORMU ÇOK İYİ ÇALIŞMIŞ

Açıklamalarında CHP'nin seçimler için kurduğu elektronik sistemin (Adil Seçim Platformu) çöktüğüne dair çıkan haberlerin doğru olmadığını ve sistemin çok iyi çalıştığını söyleyen Kılıçdaroğlu, "Sandıkların yüzde 90’ından fazlasında gözlemcilerimiz vardı. Partimiz çok iyi çalıştı. Bütün örgütümüzü kutluyorum. Millet İttifakı partileri ile ortak hareket ettik. Başarılı olduk. AKP ve Cumhur ittifakı Meclis çoğunluğunu kaybetti." dedi.

Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce'yi seçim gecesi Genel Merkez'e davet ettiğini belirterek, "Seçimleri genel merkezde birlikte izleyip değerlendirelim diye kendisini davet ettim. Kurduğumuz sistemimizden gelen sonuçları hızla analiz edip, ortak açıklama yapabileceğimizi belirttim. Ancak, partiye gelmeyi kabul etmedi. Bir oteli karargah yaparak partisinden ayrı hareket etmeyi seçti. Kendisine kurduğumuz bilgisayar sistemimizin şifrelerini vererek, örgütümüzden gelen sonuçları izlemesini sağlamak istedik, ona da yanaşmadı. Kendisine bu amaçla gönderdiğim, Bilişimden Sorumlu Genel Naşkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel’i 4 saat beklettiği halde onunla görüşmedi" dedi.

Kılıçdaroğlu, sanılanın aksine Muharrem İnce'den halkın karşısına çıkarak bir açıklama yapmasını istediklerini de iddia etti. Kılıçdaroğlu'nun iddiasına göre, Muharrem İnce bunu kabul etmedi. İnce'nin seçim gecesi Genel Merkez'in telefonlarına çıkmadığını iddia eden Kılıçdaroğlu, "Açıklamayı genel merkez yapsın diye haber gönderdi" dedi.

İNCE SEÇİM GECESİ GENEL MERKEZ'İN TELEFONLARINA ÇIKMADI İDDİASI

Merdan Yanardağ, konuşmanın bu kısmında Tuncay Özkan'ın devreye girdiğini belirtiyor. Tuncay Özkan, “Ben kendisini açıklama yapması gerektiğini genel başkanımız adına söylemek için aradım. Telefona çıkmadı. Bunun üzerine Yaşar Tüzün’ü arayarak İnce’nin çıkıp açıklama yapmasını istediğimizi ilettim. Tüzün bir süre sonra beni arayarak, İnce’nin genel merkezin açıklama yapmasını istediğini söyledi. Biz de sayın genel başkanın görevlendirmesi üzerine, 4 genel başkan yardımcısı olarak çıktık, açıklama yaptık” diye konuştu.

'SANA GÜVENİM KALMADI, PARTİYİ TESLİM ETMEM'

Merdan Yanardağ'ın iddiasına göre, Muharrem İnce'nin başarılı bir seçim kampanyası yürttüğünü 'yiğidin hakkı yiğide' sözleriyle ifade eden Kılıçdaroğlu, kendisinin ve İnce'nin eşleriyle birlikte oldukları o çok konuşulan akşam yemeğiyle ilgili şu iddialarda bulundu:

"Ben seçimlerde sadece iki miting yaptım. Daha çok çeşitli illerde ticaret ve sanayi odası mensupları, esnaf kuruluşları, sendikalar ve sivil toplum örgütü üyeleriyle bir araya gelmeyi tercih ettim. Çok iyi sonuçlar, geri dönüşler aldık. Çünkü bu kesimler mitinglere gelmiyor, bizim onlara ulaşmamız lazımdı. Bunu da çok başarılı şekilde yaptık. Sayın İnce ise miting ağırlıklı bir kampanya yürüttü. O da başarılı oldu. Kendisini seçimlerden sonra eşiyle birlikte yemeğe davet ettim. Bunları konuştuk, gelişmeleri değerlendirdik.

Evet, yemekte bana ‘sen onursal başkan ol, parti genel başkanlığı bana bırak’ dedi. Bu doğru. Ama Sayın İnce konuştuklarımızı eksik açıklıyor. Ben de ona, ‘Sen bir televizyonda çıktığın canlı yayında, açıkça aday olmayacağını açıkladın dedim. Beni cumhurbaşkanlığına aday gösteren bir genel başkanın karşısına aday olarak çıkmam dediğini hatırlattım. Şimdi bu söylediğin, bu isteğin o sözlerinle tutarlı değil. Eğer partiyi sana teslim edersen, sen örgütü bir haftada dağıtırsın. Sana güvenim kalmadı, partiyi teslim etmem’ dedim.

'24 HAZİRAN SEÇİMLERİNDE BAŞARISIZ OLMADIK'

Kılıçdaroğlu 24 Haziran seçimlerinde CHP'nin başarısız olmadığını, CHP'den İYİ Parti ve HDP'ye oy kaymalarının olduğunu belirterek, "Bu iki parti barajı aştı. Ortaya daha demokratik bir Meclis çıktı. Milli irade daha iyi temsil ediliyor. Bunu biz sağladık” dedi.

Yaklaşan yerel seçimlere dair, Muharrem İnce'nin herhangi bir yerden aday olup olmayacağı sorusu üzerine ise Kılıçdaroğlu "Muharrem Bey CHP’li, partimizin üyesi. Yerel seçimlerde de beraber çalışacağız. Elbette aday olabilir. Siyasette küslük olmaz. Her şeyin hesabını veririz sonra da işimize bakarız. Ancak, İnce’nin beklentisi nedir, bunu bilmiyorum. O nedenle erken bir değerlendirme yapmak istemem, doğru olmaz. İnce aday değil.” cevabını verdi.

'GAZETECİLİK SORUMLULUĞU HÂLİNE GELDİ'

Bu sözlerin bir kısmının 'yazılmamak kaydıyla' söylendiğini, ancak Muharrem İnce'ye ya da yakın çevresine sızdırılarak fiili ambargonun kalkmış olduğunu belirten Yanardağ, "Bu nedenle o akşam Kılıçdaroğlu’nun yemekte İnce hakkında söylediklerinin tamamını yazmak artık bir gazetecilik sorumluluğu hâline geldi" ifadelerini kullandı.

Yazının tamamı için tıklayınız...

Etiketler :