Meral Akşener: Erdoğan ve Bahçeli, İmralı ve Kandil ile aralarına mesafe koysun…

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Halk TV'deki Liderler Özel programında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye seslendi, "İmralı ve Kandil ile aralarına mesafe koymalarını tavsiye ediyorum" dedi.

Halk TV'de Suat Toktaş'ın hazıladığı Liderler Özel programında İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Kürt sorununda muhatap tartışmasıyla ilgili soruları yanıtladı.

İYİ Parti lideri Akşener şöyle konuştu:

Sayın Sezai Temelli çıktı dedi ki: "Muhatap İmralıdır...

HDP’nin yöneticileri HDP’nin aktörlüğünü kabul ettiler ve İmralı’yı muhatap olarak koydular.

Sayın Kılıçdaroğlu başından beri HDP’nin mesafe koymasını söyledi. Biz de bunu söyledik. Buna karşı İmralı’nın mektubunu okutan bir Cumhur İttifakı, Abdullah Öcalan’ın kardeşi Osman Öcalan’ı TRT’ye çıkartan bir Cumhur İttifakı, Bahçeli’nin “Öcalan’ın mektubuna değer verin ey HDP’liler” dediği bir süreçte..

Ortaya çıkan resim şu.. Millet İttifakı’nın iki bileşeni ve diğerlerini de katsak aynı şeyi söylerler… İmralı’yı ya da Kandil’i biz muhatap kabul etmiyoruz.

HDP’nin yöneticileri İmralı’yı, Kandili’de muhatap kabul ediyor.

Ne çıktı şimdi.. İmralı’yı muhatap kabul eden bir sistem çıktı.

Ben buradan sizin aracılığınız ile sayın Erdoğan ve Bahçeli’ye bir mesaj vermek istiyoruz. İmralı ile Kandil’le aralarına mesafeye koysunlar.

Terör örgütünün liderinin hapis yattığı yer İmralı. Bu kişinin mektubunu okuttular mı?

Millet ittifakının iki bileşeni İmralı’yı da Kandil’i de muhatap kabul etmiyoruz.

Bu netlikte söylüyorum. HDP’ye diyor ki sayın Kılıçdaroğlu; araya mesafe koyun. Koyamadıkları ortaya çıktı.

HDP doğru olduğunu düşünüyor ama bizim için çok yanlış.

Bu cumhuriyetin kuruluş mutabakat metni anayasadır. Etnik gruplarla, cemaatlerle yapılmamıştır. Dolayısıyla azınlıkların sorumlulukları da hakları da vardır.

Çoğunluk bu ülkenin sahibidir. Ama anayasa birey birey el sıkışmasıdır. Türkiye’nin bir demokrasi problemi var. Bu ülkenin doğru dağıtılmadığı refahın yaygınlaştırılmadığı gibi bir problemi var.

Bir ülkenin önceliklerini doğru belirlemekle ilgili yere geliyoruz. Bu Kürt meselesi, tırnak içinde problem gibi tariflediğimizde çözümü siyasal olur. O zaman başka bir şey konuşursunuz. Ne konuşursunuz, sınır, toprak ve özerklik konuşursunuz.


Biz Türkiye’de dehşet bir kavram kargaşası yapıyoruz. Ben BASK ve İrlanda modeli çalışmış bir hocayım. Ne oldu gitti PKK ile konuştu. Öyle tek kelime ile konuşulacak bir şey değil.