Melih Altınok: Nagehan’ı sahiplenerek AK Partililerin hayır duasını aldı

Melih Altınok: Nagehan’ı sahiplenerek AK Partililerin hayır duasını aldı
AKP yanlısı Sabah yazarı Melih Altınok, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Karadeniz turuna götürdüğü gazeteciler arasında Nagehan Alçı'nın da yer almasını ''İmamoğlu, Nagehan’ı sahiplenerek AK Partililerin hayır duasını aldı'' diye yorumladı.

Ekrem İmamoğlu'nun Doğu Karadeniz gezisinde geçmişte Atatürk'e ve muhalefete hakarete ve iftiraya varan ağır suçlamalarda bulunmuş, Ergenekon operasyonlarında FETÖ'nün yanında yer almış Nagehan Alçı'nın yer almasına yönelik tepkiler iktidara yakın medyada da değerlendirilmeye başlandı.

Sabah yazarları Melih Altınok ve Mahmut Övür bugünkü yazılarında İmamoğlu'na yönelik tepkileri eleştirel bir dilde kaleme aldı.

Altınok, yazısında, kamuoyunda tanınmış isimlerin İmamoğlu'na yönelik tepkileri hatırlatıp eleştirdikten sonra şöyle dedi: "İmamoğlu, Karadeniz turuna götürmeye karar verdiği gazeteci heyetine eski yandaşları da dahil ederken neyi hedefledi... Bu tartışmayı ve sonuçlarını öngördü mü bilmiyorum.

Belki de istediği sadece Kılıçdaroğlu'nun örgüt desteği vermeyerek gömmeye çalıştığı Karadeniz turunu konuşturmak için biraz sansasyondu.

Ama ne olursa olsun doğru olanı yaptı.
Keşke biraz daha cesur olup "intikam, intikam" diye tempo tutan güruhun lincine direnebilseydi... Kendisine parmak sallayanlara gecesinde "Vız gelir tırıs gider, akıllı olun" dedikten sonra sabahında özür dilemeseydi.

Ayrıca sosyal medyadan gördüğüm kadarıyla, Nagehan'ı sahiplenerek AK Partililerin hayır duasını da aldı.

Cumhurbaşkanlığı yarışına gelince... İntikam ateşiyle yanıp tutuşan CHP seçmeni, CHP medyası ve Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, yarışın en iddialı ismi Ekrem İmamoğlu'nun ipini çekti.
Şimdi gözler Meral Akşener'de. Yüzünde "Rabbi Yesir" gördüm dediği, Fatih'e benzettiği Ekrem İmamoğlu'na bakalım sahip çıkabilecek mi? ''

Övür: Linç kampanyası

Mahmut Övür de yazısında yaşananları İmamoğlu'na yönelik linç kampanyası diye niteleyerek şöyle dedi: "İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu daha ilk cumhurbaşkanlığı adaylığı çıkışında nasıl bir linç kampanyasıyla karşılaştığını gördü. Bu saldırılar ona ve onun gibi düşünenlere, Başkan Erdoğan'ın 20 yıldır nasıl bir azgın azınlıkla karşı karşıya kaldığını ve ağır hakaretlere uğradığını anlatmaya yeter mi bilmiyorum, ama şunu biliyorum, bu kirli zemini bizzat bugün linç edilenler ve edenler, siyaset üretmeyerek yarattı. Siyasi sorumluları da ortada duruyor: CHP ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu."

Mehmet Barlas ise yazısında "6'lı masanın aday arayışlarına dışarıdan bir deparla katılan İmamoğlu'nun ise destekçileriyle başı belada. Cumhurbaşkanı adaylığı sinyalini vermek için gittiği Karadeniz turuna davet ettiği "yandaş" gazeteciler yüzünden sıkıntı çekerken bir gol de Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'tan geldi" ifadesini kullandı.