Mecliste koronavirüs vakaları artıyor: Tüm personele zorunlu test - VİDEO

Mecliste koronavirüs vakaları artıyor: Tüm personele zorunlu test -  VİDEO
Halk TV muhabiri Fatih Ertürk'ün Meclis kaynaklarından edindiği bilgiye göre, parlamento personelinde koronavirüs vakaları artıyor. Zorunlu tarama uygulaması başlatıldı.

Halk TV'nin Meclis muhabiri Fatih Ertürk, Şule Aydın ile Haber Masası'na bağlandı. Ertürk, Mecliste cuma gününe dek 31 olan vaka sayısının, bugün itibariyle 40'a yükseldiğinin iddia edildiğini aktardı. Salgına yakalanan personelin 3'ü güvenlik görevlisi. Meclis Başkanı Şentop'un açıklamasına göre ise Mecliste bugüne kadar 10 pozitif vaka var.

Milletvekillerine haftada iki test zorunluluğu

TBMM Genel Sekreterliği, tüm milletvekillerine Meclis Başkanı onayı ile yazı gönderdi. Yazıya göre, vekiller salı günü parlamentoya gelirken koronavirüs testine tâbi tutulacak. Vekillere hafta iki kere test yaptırma tavsiyesi verildi. Ancak bu tavsiye daha sonra zorunluluk düzeyine yükseltildi.

Meclis polikliniğinde tüm personele zorunlu test

Mecliste yer alan poliklinikte, dün sabahtan bu yana tüm personele test yapma zorunluluğu getirildi. Durumu kritik olan personele, ilk müdahale orada yapılıyor. Meclisteki vaka artışıyla birlikte, genel tarama yöntemine geçildi.

İlgili Haberler
Etiketler :