Kayyım Protestosuna Polis Müdahalesi!

Hakkari Belediyesi'ne kayyım atanmasını protesto eden gruba polis müdahale etti. DEM Parti'nin Meclis önünde yaptığı protestoya polis müdahale etti. Öte yandan Hakkari'de kayyımı protesto eden vekillere müdahale gerçekleşti. DEM Parti Meclis Grubu, Meclis kürsüsünde eylem yapma kararı aldı.

DEM Partili Hakkari Belediye Eşbaşkanı Mehmet Sıddık Akış’ın gözaltına alınarak yerine kayyım atanması Hakkari'de protesto ediliyor.

Hakkari Belediyesi'ne kayyım atanması sonrasında kentte birçok protesto düzenlendi. Ankara'da Meclis önünde düzenlenen protestoya polis müdahale etti.

TBMM'nin Dikmen kapısı önünde yapılmak istenen basın açıklaması polis tarafından engellendi. Polis DEM Partililere Meclis kapısı önünde açıklamaya izin vermeyeceklerini belirtti. 15 dakika süren gerginliğin ardından polisler meclis kapısından çekilmelerini istedi.

Direnen DEM partililere polis müdahale etti.

Müdahalenin ardından basın açıklaması DEM Parti İzmir milletvekili tarafından Meclis kapısının 200 metre kadar aşağısında yapıldı.

Partililer müdahaleyi protesto etti. Hakkari Belediye Eşbaşkanı Mehmet Sıddık Akış'ın gözaltına alınarak yerine kayyım atanması Adana, Mersin ve Antep'te protesto edildi. Adana'da polisin müdahalesinde bir kişi yaralandı.

1.png

HAKKARİ'DE DE MÜDAHALE

Hakkari Belediyesi'ne kayyım atanmasının ardından DEM Partililer nöbete başladı. Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, DEM Parti milletvekilleri ve belediye eşbaşkanları, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanları Çiğdem Kılıçgün Uçar ve Keskin Bayındır, Emek ve Özgür İttifakı bileşenleri, CHP heyeti ve STK temsilcilerinin katıldığı yürüyüş polis tarafından engellendi.

2.png

Polis sert müdahalede bulundu. DEM Parti Eş genel Başkanı Tülay Hamitoğulları, "Biz bugün siyasi bir darbenin yaşandığı kentin Merkezi’ndeyiz. Hakkari’deyiz. Dün sabah Hakkari Belediye Eş Başkanımız Van’da gözaltına alındı. Aslında gayri resmi bir şekilde kayyım atandı. Kayyım atanıyor, kolluk kuvveti belediyeyi sarıyor, İçişleri Bakanı kayyım kağıdını daha sonra gönderiyor. Bu devleti çetenin göstergesidir" diye konuştu.

3.png

MECLİS KÜRSÜSÜNDE EYLEM

DEM Parti Meclis Grubu, protesto etmek amaçlı Meclis kürsüsünde eylem yapma kararı aldı. Kürsüde eylem yapacak olan DEM Partililer, gece 12.00'ye kadar Meclis'te nöbet tutacak.