MEB Bugün Açıklamaya Hazırlanıyor! Türkiye'nin Tamamında Geçerli Olacak

MEB Bugün Açıklamaya Hazırlanıyor! Türkiye'nin Tamamında Geçerli Olacak
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), bugün yapılması planlanan açıklama ile Türkiye'nin 81 ilinde 1 Nisan tarihinde okulların resmi tatil olacağını duyurmaya hazırlanıyor. Böylelikle öğrenciler, 30-31 Mart tarihlerinin yanı sıra 1 Nisan'da da tatil yapacak.

Türkiye'de oldukça sakin bir seçim süreci devam ediyor.

31 Mart'a günler kala, siyasi partiler çalışmalarında son aşamaya gelirken, Türkiye'nin 81 ilinde vatandaşlar sandığa gitmeye hazırlanıyor. Oy verme işlemlerinin okullarda yapılacak olması, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 1 Nisan tarihi için yeni bir kararın alınmasına neden olacak.

1 NİSAN'DA OKULLAR TATİL EDİLECEK

Yarın Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından yapılması planlanan açıklama ile, 31 Mart'ta okullarda yapılacak oy verme işlemlerinin ardından eğitim kurumlarının temizlenmesi gerekçesiyle 1 Nisan tarihinde Türkiye'de eğitim ve öğretim kurumlarının tatil edilmesi bekleniyor.

tatil33.jpgSöz konusu uygulama, geçtiğimiz yıllarda yapılan seçimde de benzer şekilde uygulanmış ve seçimin ertesi gününe denk gelen pazartesi tarihleri, görevliler tarafından temizlik çalışmalarına ayrılmıştı.

ÖĞRENCİLER 3 GÜN BOYUNCA TATİL YAPMIŞ OLACAK

Halihazırda 30-31 Mart tarihlerinin hafta sonuna denk gelişi nedeniyle öğrencilere ilave olarak verilecek 1 Nisan tarihi, milyonlarca öğrenci için kesintisiz 3 gün tatil anlamına gelecek.

Öğrenciler, bu tatilden kısa bir süre sonra ise bayram süreci boyunca uzun bir tatile daha çıkmış olacak.