Marmaris'te orman yangını... Orman personeli yaşamını yitirdi

Muğla'nın Marmaris ilçesinde çıkan orman yangınında şehit olan Görkem Hasdemir’in cenazesi arkadaşları tarafından bölgeden çıkarıldı. Söndürme çalışmalarına katılanlar, gözyaşlarını tutamadı. Orman yangınının kontrol altına alındığı haberi Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'den geldi.

İçmeler Mahallesi'ndeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle başlayan yangın, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede yayıldı.

Alevlere Muğla Orman Bölge Müdürlüğü bünyesindeki 4 helikopterin yanı sıra çevre illerden gelen 6 helikopter, arazözler, dozerler, su tankerleri ve çok sayıda orman işçisiyle müdahale etti.

Muğla Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri de söndürme çalışmalarına destek verdi.

Muğla Valisi Orhan Tavlı, yangına çok sayıda ekiple müdahale edildiğini ve alevlerin kontrol altına alınmaya çalışıldığını belirterek, "Bölgede etkili olan rüzgar, söndürme çalışmalarını olumsuz etkiliyor. Ekipler, rüzgarın yön değiştirmesine göre hareket ediyor. Çevre ilçe ve illerden çok sayıda takviye ekip yangın bölgesine geliyor" dedi.

Geçici orman işçisi Görkem Hasdemir yaşamını yitirdi 

Her noktadan görülebilen duman, ilçenin üzerinde tabaka oluşturdu. İlçe sakinlerinin yanı sıra plajlardaki yerli ve yabancı turistler, söndürme çalışmalarını kaygıyla izledi.

Yangınını söndürme çalışmaları sırasında Muğla Orman Bölge Müdürlüğü’nde görevli 2 çocuk babası Görkem Hasdemir hayatını kaybetti. Rüzgarın yön değiştirmesiyle 6 kişilik ekibin alevlerin arasında kaldığı 5 kişinin kaçarak kurtulduğu ancak Hasdemir'in buradan çıkamadığı bildirildi. 

Evli ve 1 çocuk babası Hasdemir'in cenazesi, arkadaşları tarafından ormanlık bölgeden indirilip cenaze aracıyla Muğla Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Hasdemir'in çalışma arkadaşları da cenazenin gönderilişi sırasında büyük üzüntü yaşadı, gözyaşı döktü.

22-001.jpg

Vali Tavlı, "Şehidimiz var. Orman işçimiz hayatını kaybetti maalesef. Milletimizin başı sağ olsun" dedi.

Orman Genel Müdürlüğünün twitter hesabından yapılan paylaşımda ise şu ifadelere yer verildi:

"Büyük bir acı yaşıyoruz, şehidimiz var! #Marmaris İçmeler'de halen devam eden orman yangınında bir kahraman personelimiz şehit oldu. Yaşadığımız acının tarifi yok. Allah'tan rahmet, sevenlerine baş sağlığı diliyoruz. Ateş bir daha sana dokunamaz artık. Cennet olsun mekanın."

 

a32097e03f9cc004aa7ae02b7d18c2ef.jpg

10b5934d4fe85e061f019e4b640685ce.jpg544534d2784f7874901608c5cf02405e.jpg

Lojman boşaltıldı 

Yangın sırasında ormanlık alana yakın bölgede bulunan polis lojmanları ile bazı otellerin lojmanlarının tedbir amaçlı boşaltıldığı, şu an için yangının bu bölgeler için tehdit oluşturmadığı aktarıldı. 

Pakdemirli: Yangın kontol altına alındı 

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Muğla Marmaris'te çıkan orman yangınının kontrol altına alındığını açıkladı. 

Pakdemirli, "Maalesef her yangında olduğu gibi bu yangında da çeşitli spekülasyonlar, sadece iktidar karşıtlığı için birtakım söylemler söyleniyor. 'Yine buraya otel yapılacak' gibi söylemler var. Ben bunları söyleyenleri bir şehidimizin olduğu bugünde Allah'a havale ediyorum. Allah onları bildikleri gibi yapsın. İlk fırsatta buralara tekrar dikim yapacağız. Bu konuda vatandaşlarımızın hiçbir şekilde endişesi olmasın" dedi.

Yangına giden itfaiye aracı otomobille çarpıştı

Marmaris’teki yangına takviye kuvvet olarak Menteşe ilçesinden hareket eden Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Grup Amirliği’ne bağlı itfaiye aracı, trafik kazasına karıştı. Sirenlerini çalarak yola çıkan itfaiye aracı, 34 SG 7789 plakalı özel araç ile çarpıştı. Kazada metrelerce sürüklenen otomobilde bulunan Ahmet Özgür S. ve Sertan Burak Ö. ile itfaiye erleri Görkem Yener, Soner Girgin, Boran Başak çeşitli yerlerinden yaralandı. Kaza sonrası bölgeye gelen 112 Acil Çağrı Merkezi ekipleri, yaptıkları ilk müdahalenin ardından yaralıları Menteşe Devlet Hastanesine kaldırdı.

44.jpg

Kaynak:DHA

Etiketler :