Marmaris Kent Konseyi'nden belediye yöneticileri hakkında suç duyurusu

Marmaris Kent Konseyi'nden belediye yöneticileri hakkında suç duyurusu
Marmaris Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyeleri, yapı ruhsatını iptal ettiği Kızılbük Thermal Wellness Resort Otel/Devremülk projesinde belediye yöneticileri hakkındaki suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunda belediye yöneticilerinin görevini kötüye kullandığı ifade edildi.

Marmaris Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyelerinden Halime Şaman ve Arzu Alper, Muğla 2. İdare Mahkemesi’nde Marmaris Belediyesi’ne, Kızılbük Thermal Wellness Resort Otel/Devremülk projesi için düzenlediği İmar Durum Belgesi ile 56 adet yapı ruhsatının iptali talepli dava açmıştı.

Mahkeme ise, Muğla İli, Marmaris İlçesi, İçmeler Mahallesi, 2518 nolu parselle ilgili olarak 14.04.2021 ve 16.04.2021 tarihinde düzenleyerek onayladığı yapı ruhsatlarını 24.05.2021 tarihinde iptal edip ilgili firmaya bildirdiğini, ve 16 adet yeni yapı ruhsatını 28.10.2021 tarihinde, 1 adet isim değişikliği amaçlı yapı ruhsatını ise 04.01.2022 tarihinde düzenleyip onayladığı ve ilgili firmaya bildirdiğini beyan etmişti.

Ancak Kent Konseyi, söz konusu inşaat firmasının 24.05.2021 ile 28.10.2021 tarihleri arasında inşaat faaliyetini ruhsatsız ve kaçak biçimde sürdürdüğünü belirtti.

Bunun üzerine Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyelerinden Şaman ve Alper'in belediye yöneticileri hakkındaki suç duyurusunda şu ifadeler yer aldı:

"Marmaris Belediyesi Muğla 2. İdare Mahkemesi’ne gönderdiği cevabında Ekim ayında (2021) yapı ruhsatlarını verdiğini belirtmişse de ruhsatlara konu firmanın 2019 Kasım ayından başlamak üzere Kasım 2021’e kadar ruhsatsız ve kaçak şekilde çalışmasına göz yummuştur. Marmaris Belediyesi İmar Müdürü, Marmaris Belediyesi İmardan Sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı, Marmaris Belediye Başkanı bilirkişi raporlarınca tespit edilen geri döndürülemez ve telafi edilemez ekolojik yıkımın asli sorumlularıdır. Yaptığımız uyarılara rağmen tutumlarını sürdürmeleri, işlemlerindeki kastı iradi kılmaktadır ve görevin gereğine aykırı davranmışlardır. İş bu aykırı davranış nedeniyle kamu zararı ve telafisi imkansız ekoyıkım meydana gelmiştir.

Savcılığınızca gerekli soruşturmaların yapılarak, sorumluların tespit edilip haklarında kamu davası açılmasını talep ederiz."