Marmaray'da İmamoğlu protestosu! "Ya hep beraber, ya hiçbirimiz!" sloganı istasyonu inletti

Bu sabah saatlerinde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve 105 kişi, evlerine düzenlenen operasyonla gözaltına alındı. CHP’li Şişli ve Beylikdüzü Belediye Başkanları da gözaltına alınırken gözaltılara siyasiler ve vatandaşlardan tepki yağdı. Operasyonlar, Marmaray'da da yurttaşlar tarafından protesto edildi, "Ya hep beraber, ya hiçbirimiz!" sloganları istasyonu inletti.

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı olması beklenen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile belediye başkanları dahil çok sayıda çalışma arkadaşı, iki ayrı soruşturma kapsamında sabah saatlerinde evlerinden gözaltına alındı.

"Yolsuzluk" soruşturması kapsamında İBB çalışanlarına "suç örgütü yöneticisi olmak", "suç örgütüne üye olmak", "irtikap", "rüşvet", "nitelikli dolandırıcılık" gibi suçlamalar yöneltilirken soruşturmanın, "basına yansıyan para sayma görüntüleri" ve "MASAK raporu kapsamında gerçekleştiği" belirtildi.

imaro-001.webp

100’Ü AŞKIN KİŞİ GÖZALTINDA!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmalar kapsamında Tuncay Yılmaz, Fatih Keleş, Ertan Yıldız, İBB Medya AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ongun, İPA Başkanı Buğra Gökce, İmamoğlu'nun kampanya danışmanı Necati Özkan ve sanatçı Ercan Saatçi'nin de aralarında olduğu 100’ü aşkın kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Diğer taraftan İmamoğlu ve 6 kişi hakkında hakkında "PKK'ye yardım" suçlamasıyla da başka bir soruşturmadan gözaltı kararı verildi. Başsavcılık tarafından yapılan açıklamada, "İBB ve iştiraklerinde PKK'yle bağlantılı kişilerin işe alındığı" iddia edildi.

bb.jpg

MARMARAY'DA İMAMOĞLU’NA GÖZALTIYI PROTESTO ETTİLER!

Yurttaşlar, birçok yerde yapılan gözaltıları protesto ederken CHP’li Milletvekilleri, TBMM’den CHP Genel Merkezi’ne yürüdü. İstanbul’da ise Saraçhane’de toplanan kalabalık, İmamoğlu’nun gözaltına alınmasını protesto etti. Bir başka protesto ise İstanbul Marmaray'da gerçekleşti. Marmaray’da tek ses olan yurttaşlar, "Kurtuluş yok tek başına! Ya hep beraber, ya hiçbirimiz" sloganlarıyla yeri göğü inletti.

Kaynak:Ülke TV