Marmara'da Kar Yağışı Başladı! İki Noktada Etkili

Çanakkale'de etkili olan soğuk hava dalgası, yerini kar yağışına bıraktı. Hava sıcaklığının 4 derece olduğu kentte, Lapseki'nin Dumanlı köyü civarında kar yağışı etkili oldu. Kar, Edirne Keşan'da da yağdı.

Marmara Bölgesi'nde kar yağışı başladı. Meteoroloji, Marmara'nın doğusu için sağanak ve sel uyarısında bulundu. Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde kar yağışı başladı. Kar, Edirne Keşan'da da başladı. Akşam saatlerinde etkili olmaya başlayan yağmur, ilerleyen saatlerde yerini kar yağışına bıraktı. Şehrin yüksek yerlerinde etkili olan kar yağışı, alçak kesimlerde de görüldü.

AA'nın haberine göre il genelinde etkili olan soğuk hava dalgası, yerini kar yağışına bıraktı. Hava sıcaklığının 4 derece olduğu kentte, Lapseki'nin Dumanlı köyü civarında kar yağışı etkili oldu.

Lapseki'nin yüksek kesimlerine kar yağışını görmeye gelen meyve üreticisi Cihat Gündüz, "Kar görmeye geldik arkadaşlarla ve şu anda keyfini sürüyoruz. Kar yağışının meyveye çok faydası var. Tarım için mükemmel bir şey. Bu kara 'bereket' diyoruz." ifadesini kullandı.

thumbs-b-c-ab7e8a6e1cfc49f5d214694398cfc0cb.jpeg

MARMARA BÖLGESİ İÇİN UYARI

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Marmara'nın doğusu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz ve Güneydoğu Anadolu ile Doğu Anadolu'nun güneyi ve batısında kuvvetli olması beklendiğinden meydana gelmesi muhtemel olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın Marmara ve Kuzey Ege'de kuzeyli yönlerden Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde güneyli yönlerden kuvvetli (40 - 60 km /saat) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.