Marmara'da Bulunan Cesetle İlgili Gerçek DNA Testi İle Ortaya Çıktı

3 Mart'ta Marmara Denizi'nde İmralı Adası açıklarında balıkçılar tarafından bulunan cansız bedenin, 15 Şubat'ta batan BATUHAN A isimli geminin sahibi Murat Altıntaş'a (51) ait olduğu DNA testi sonucu belli oldu.

Marmara Denizi'nde 15 Şubat'ta batan 'BATUHAN A' isimli gemiyle ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Gemi enkazındaki arama-kurtarma çalışmalarında 21. güne girilirken, Imralı Adası açıklarında 3 Mart'ta balıkçılar tarafından su yüzeyinde bulunan cesedin geminin sahibi Murat Altıntaş'a ait olduğu tespit edildi.

marmara2.webp

Geminin batışının ardından yaşanan olaylarda, gemide çalışan aşçı Zeynep Kılınç (33) ile yağcı Hüseyin Tutuk'un (40) cansız bedenleri bulunmuştu. Çalışmalar devam ederken, 3 Mart sabahı balıkçılar tarafından su yüzeyine çıkan bir ceset daha bulundu. Bu cesedin, kayıp 4 mürettebattan birine ait olup olmadığını belirlemek için kaptan Hasan Mehmet Uyanık (69), başmühendis-makinist Murat Çalışkan (33), usta gemici ve gemi sahibi Murat Altıntaş ile makine stajyeri Ahmet Atav'ın (22) ailelerinden DNA örneği alındı.

marmara1.webp

Yapılan DNA testi sonucunda, bulunan cansız bedenin geminin sahibi Murat Altıntaş'a ait olduğu belirlendi. Soruşturma devam ederken, diğer kayıp mürettebatın arama-kurtarma çalışmaları sürdürülüyor. Başsavcılık, soruşturmanın safahatı ve sonucu hakkında kamuoyuna bilgi verileceğini açıkladı.