Marmara Adası'ndaki orman yangınında 80 hektar kül oldu! Vatandaş isyan etti

Balıkesir'in Marmara ilçesindeki ormanlık alanda dün saat 14.00 sıralarında çıkan yangın, 9 saat süren mücadelenin ardından saat 23.00 sıralarında kontrol altına alındı.

Yangında ilk belirlemelere göre 80 hektarlık alan zarar gördü. 5 ev ile 1 minibüsün de yandığı yangında çok sayıda hayvan yanarak öldu. Öte yandan yanan alanlar, drone ile havadan görüntülendi.

Balıkesir'in Marmara ilçesi Mestanağa bölgesinde, dün saat 14.00 sıralarında ormanlık alanda başlayan yangın, rüzgarında etkisiyle büyüdü. Alevlerin, yerleşim alanlarına ulaşmasıyla yüzlerce vatandaşlar evlerini tahliye etti. Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı helikopterlerinde desteği ile müdahale edilen yangın, saat 19.00 sıralarında kısmen kontrol altına alındı.

Akşam saatlerinde rüzgarın şiddetini daha da arttırmasıyla alevler Çınarlı bölgesinde yeniden yükselmeye başladı.   İlçenin her yerinden görülen alevler çevrede bulunan hayvan çiftliğine de sıçradı. Yangın, saat 23.00 sıralarında, yangın tamamen kontrol altına alındı. 

80 HEKTARLIK ALAN ZARAR GÖRDÜ, 5 EV İLE 1 MİNİBÜS YANDI

Yangına ilişkin açıklama yapan Marmara Adalar Belediye Başkanı Süleyman Aksoy, 9 saat süren müdahale ile facianın atlatıldığını söyledi. Aksoy, ''Ekipler gece boyu yangının yeniden başlama riskine karşı nöbet tutarken, soğutma çalışmaları ise sürüyor. Yangın bir sabotaj sonucu çıkmadı. Bir vatandaşımızın evinin bahçesini temizlemesi neticesinde biriktirdiği otları yakması sonucu çıktığı söyleniyor. Araştırmalarımıza devam ediyoruz. Ciddi anlamda hayvanlar telef oldu. Yangında herhangi bir yaralanma veya ölümcül bir kaybımız yok. 7 arkadaşımız dumandan dolayı zehirlendi. İlk tespitlere göre 80 hektarlık bir alan yanmış durumda. Tespit çalışmalarımız sürüyor'' dedi.

Öte yandan 9 saatlik yangının ardından yanan bölgeler drone ile havadan görüntülendi. Havanın aydınlanmasıyla facianın boyutu ortaya çıktı.

DHA

İlgili Haberler