Mantı yapmak için buluşan 14 kişinin testi pozitif çıktı

Mantı yapmak için buluşan 14 kişinin testi pozitif çıktı
Kayseri İl Sağlık Müdürü Ali Ramazan Benli vatandaşın tedbirleri uymaması konusunda isyan etti. Mantı yapmak için bir araya gelen kadınlardan 14 pozitif vaka tespit edildiğini söyleyen Benli, "Böyle olduğu zaman biz nasıl mücadele edeceğiz?" dedi.

Nüfusa oranla vaka sayısında yüksek riskli iller arasındayken çok yüksek riskli iller kategorisine geçiş yapan Kayseri' İl Sağlık Müdürü Ali Ramazan Benli vatandaşın tedbirleri uymaması konusunda isyan etti. Mantı yapmak için bir araya gelen kadınlardan 14, dünürlerin yemeğinde sekiz kişide pozitif vaka tespit edildiğini söyleyen Benli, "Böyle olduğu zaman biz nasıl mücadele edeceğiz?" dedi.

Salgın ile mücadele eden filyasyon ekiplerinin yaşadığı sıkıntıları anlatan Benli, test sonucu pozitif çıkanların temaslıların isimlerini vermediğini söyledi. Benli, filyasyon ekibinin hastalığa yakalanan birinin temaslılarını bulmak için gittiğinde hiç temaslı çıkmadığını, sonra vaka mutant virüslü çıkınca temaslıların ortaya çıktığını anlatarak, sözlerine şöyle devam etti:

"Ekiplerimiz vaka temaslısını almaya gidiyorlar; ama hiç temaslı alamıyorlar. Ancak vaka mutant vaka çıkınca arkadaşlar tekrar evine gidiyorlar. Tekrar geçmişe dönük 3 günlük kimlerle karşılaştığını aldıklarında yaklaşık 50’den fazla kişiyi temaslı olarak kaydediyorlar. Yani biz şu an bu temaslıları alamadığımız zaman virüsün yayılımına engel olamayız. Temaslı konusunda doğru bilgi verirsek çevremizi ve şehrimizi korumuş olacağız"

Etiketler :