Mansur Yavaş'tan Ankara'nın başkent ilan edilmesinin yıldönümüne videolu kutlama

Mansur Yavaş'tan Ankara'nın başkent ilan edilmesinin yıldönümüne videolu kutlama
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankara'nın başkent ilan edilmesini kutladı.

Yavaş, hazırladıkları videoyu Twitter'da "Bağımsızlığımızın sembolü, Milli Mücadelemizin karargahı, Atatürk'ün yadigarı kadim kentimiz Ankara'nın başkent oluşunun 96. yıl dönümünü gururla kutluyorum. Güzel ülkemizin kalbi Ankara'da varlığımız, birliğimiz güçlü ve sonsuz olsun," notuyla paylaştı.

Yavaş'ın yaptığı yazılı açıklama ise şöyle:

"Bağımsızlığımızın sembolü, milli mücadelemizin karargahı ve Türk milletinin cumhuriyet değerleriyle buluşmasının öncüsü olması sonucunda hak ettiği vasfı edinen Ankara’nın, Başkent oluşunun 96. yıl dönümünü en içten duygularımla kutluyorum.

Geçmişinde birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, eşine az rastlanır bir şekilde farklı kültürlerle bezenmiş olan kadim kentimizin konumu esas olarak milli mücadele döneminden sonra belirginleşmiştir. Tarihimizde Viyana’dan başlayan gerilemenin sona erdiği, düşman ordularına “dur” denilen nihai yer olan Ankara, bir yandan da tüm dünyaya milletimizin bağımsızlığa ve hürriyete olan sevdasını bir kez daha kanıtlayan merkez haline dönüşmüştür.

Ankara’nın gösterdiği bu tavır ve tarihsel tutumu, Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde Başkent oluşu ile taçlanmış ve o günden bugüne Başkent Ankara, ulusal bağımsızlığımızın sembolü olarak ülkemizin gelişiminde ve uluslararası itibarında en önemli işlevleri yerine getirmiştir. Başkent Ankara sıradan bir yer değildir. Var olanı kullanarak, var olanın sınırlarını aşma gayreti, hayal kurma özgürlüğü ve insan kalabilme onurudur.

Bizler de Ankara’nın sanayisinin, turizminin, kırsal kalkınmasının, sanatının ve kültürünün gelişmesi için önemli bir görev edindiğimizi hiçbir zaman unutmayarak; Başkent kimliğine yakışır, dünya başkentleriyle yarışır bir kent haline gelmesi için çalışmalarımızı ara vermeden sürdüreceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Ankara’nın Başkent olmasına emeği geçen devlet adamlarımızı, tüm kurtuluş kahramanlarınızı ve aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum."

Etiketler :