Mansur Yavaş’ın yargılandığı dava başladı

Mansur Yavaş’ın yargılandığı dava başladı
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın yargılandığı davanın duruşması başladı. Ankara Adliyesi'nde gerçekleşen duruşmaya katılan Mansur Yavaş, yaşanan sürece tepki gösterdi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın yargılandığı davanın duruşması başladı. Ankara Adliyesi'nde gerçekleşen duruşmaya katılan Mansur Yavaş, yaşanan sürece tepki gösterdi.Yavaş, “Bir suç makinesinin iftiraları ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanını buraya diken şahısları kınıyorum. Derhal beraatime karar verilmesini istiyorum” dedi.

Mansur Yavaş, Necati Kesgin için, “Buradan sıfatına baktığımda çocuk pornocusundan başka bir şey göremiyorum” dedi. 

Davacının yönelttiği sorulara Mansur Yavaş cevap verirken, hakim davacı avukatını sürekli konu dışına çıktığı için uyardı. 

Mansur Yavaş’ın avukatları ise, "Mansur Yavaş Ankara Büyükşehir Belediye Başkanıdır, kendisi Ankara halkının oylarıyla seçilmiş, halka hizmet eden bir şahıstır. Bu davayı uzatarak Ankara halkının da hakkı çalınmaktadır" diyerek Mansur Yavaş’ın davalara katılmamasını istedi.

HAKİM DAVACI AVUKATINI UYARDI

Davacının yönelttiği sorulara Mansur Yavaş cevap verirken, hakim davacı avukatını sürekli konu dışına çıktığı için uyardı. Yeniçağ'dan Mehmet Akgün - Berkay Biğeç'in haberine göre; Mansur Yavaş’ın avukatları ise, "Mansur Yavaş Ankara Büyükşehir Belediye Başkanıdır, kendisi Ankara halkının oylarıyla seçilmiş, halka hizmet eden bir şahıstır. Bu davayı uzatarak Ankara halkının da hakkı çalınmaktadır" diyerek Mansur Yavaş’ın davalara katılmamasını istedi.

YAVAŞ'IN TALEBİ KABUL EDİLDİ

Mahkeme heyeti tarafından Yavaş'ın avukatlarının talebi kabul edilirken,  duruşma 27 Aralık, saat 09.30 tarihine ertelendi.