Mansur Yavaş hakkındaki iftiralara Halk TV'de yanıt verdi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Halk TV'de İrfan Değirmenci'nin konuğu oldu. Yavaş hakkındaki iftiralara yanıt verirken sabık başkan Melih Gökçek hakkında da çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Halk TV'de İrfan Değirmenci'ye konuk oldu. Yavaş hem hakkındaki iftiralara yanıt verdi hem de belediyeye dair açıklamalarda bulundu.

Yavaş'ın açıklamalarından satır başları şöyleydi:

- (Şeffaf ihaleler konusu) E-ihale dönemine geçeceğiz yakın zamanda. Halka hesap veriyoruz. Para alıyoruz ama nasıl harcadığımızı da açıklıyoruz. Halkın istediğini yapan, ulaşılabilir bir belediye olduk. Kentin yararına ne gerekiyorsa o yapılıyor.

- (Sinan Aygün konusu) En son verilen kararın iptal edilmesi gerekiyor. Mühürleme kararı verdik ama yapamadık. Neden? Bizden mahkeme kararını saklamışlar. Bundan sonra böyle yönetim yok. Takdir Ankaralıların. Kararı geçirmişler ama bu karar geçemez.

- (Belediye rantları) 15 Temmuz başarılı olsaydı, en kârlı bunlar olacaktı. Belediye başkanı ve bu kararı Meclis'e getirenler çıkacaktı. Sadece rant için, belediye başkanını haksız para almakla suçlamak... Hayatında harama bulaşmamış insanı böyle karalamak ne demek? Benimle görüşmek istiyor, ben görüşmüyorum. Kardeşi belediye meclis üyesi, yukarı kata çıkarılmadı diye olay çıkardı. Niye çıkarılmadı? Benimle belediyenin özel işini görüşmek istediği için.

- Kocaman AVM'yi saklamışlar, fili kibrit kutusuna saklamışlar yani. Kanun ne derse o olacak, belediye meclisinde de bu konuda hemfikiriz.

- Utanma arlanma kalmamış bunlarda. AKP, CHP, İYİ Parti, CHP de arkalarında durmuyor. Tek arkalarında duran kararı alan başkan ve dönemin belediye meclisi. Zaten birkaç konuda gittik ama Gökçek hakkında FETÖ'ye finans sağlamak konusunda savcılığa gideceğiz.

- Biz işimizi yargıyla çözeceğiz, kimseyi suçlamayacağız. Aygün için CHP'li diyorlar! Babamın oğlu olsa fark etmez. Biz asla yolsuzluğa bulaşmayacağız. Şirketlerden yanlış yapan olursa da affetmeyiz.

- (Korkuyor musunuz sorusu üzerine) Korkmuyorum. Belediye meclisindeki arkadaşlara güveniyorum. Harama, hırsızlığa ortak olmayacağız.

Etiketler :