Manisa'da "Anadolu Mirası" operasyonu: Binlerce tarihi eser kurtarıldı

Manisa'da "Anadolu Mirası" operasyonu: Binlerce tarihi eser kurtarıldı
Manisa Salihli'de jandarmanın düzenlediği operasyonda, Helenistik, Roma ve İslami dönemlere ait 2 bin 580 sikke ve 235 obje ele geçirildi.

Manisa’nın Salihli ilçesinde İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda, paha biçilemez binlerce tarihi eser ele geçirildi. "Anadolu Mirası Operasyonları" kapsamında gerçekleştirilen baskınla, binlerce yıllık tarihin yasa dışı yollarla el değiştirmesi engellendi.

SATIŞ HAZIRLIĞI YAPARKEN YAKALANDI

Jandarma Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, C.Ç. isimli bir şahsın elindeki tarihi eserleri piyasaya sürmeye çalıştığı istihbaratına ulaştı. Yapılan teknik ve fiziki takibin ardından, şüphelinin Salihli'deki adresine operasyon düzenlendi.

ÜÇ FARKLI DÖNEME AİT HAZİNE

Manisa'nın Salihli ilçesinde şüphelinin evi ve eklentilerinde yapılan detaylı aramalarda, Türkiye’nin kültürel zenginliğini yansıtan dev bir koleksiyon gün yüzüne çıkarıldı. Operasyon kapsamında Helenistik, Roma ve İslami dönemlere ait olduğu değerlendirilen 2 bin 580 adet sikke, 235 adet tarihi obje ve kaçak kazılarda kullanıldığı belirlenen 1 adet dedektör ele geçirildi.

ADLİ SÜREÇ BAŞLATILDI

Ele geçirilen eserler, Müze Müdürlüğü’ne teslim edilmek üzere koruma altına alındı. Gözaltına alınan şüpheli C.Ç. hakkında "Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'na Muhalefet" suçundan adli tahkikat başlatıldı. (AA)

Kaynak:Halk TV Haber Merkezi