Malatya Valiliği'nden Saadet Partisi'nin aşevine engel: Kılıçdaroğlu'ndan geçmiş olsun mesajı

Malatya’da Saadet Partisi'nin destekleriyle kurulan, günlük 10 bin kişilik sıcak yemek ikramı yapılan aşevi, Malatya Valiliği tarafından kaldırılmak istendi. Saadet Partisi'nden yapılan açıklamada Valiliğin herhangi bir gerekçe göstermediği belirtildi. Saadet Partisi Malatya İl Başkanı Mustafa Canbay, Halk Tv'de Senem Toluay Ilgaz'ın sunduğu Gündem Özel yayınına açıklamalarda bulundu.

Malatya'da Saadet Partisi'nin aşevi Malatya Valiliği tarafından kaldırılmak istendi. Halk TV'de açıklamalarda bulunan Saadet Partisi Malatya İl Başkanı Mustafa Canbay, "Bu talimatın Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı olan Kemal Kılıçdaroğlu'nun ziyaretiyle alakalı olduğunu düşünüyoruz dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medyadan paylaşımda bulunarak Temel Karamollaoğlu'na geçmiş olsun dileklerini iletti.

Malatya Valiliği ise açıklamada bulunarak aşevinin başka bir yere taşınarak faaliyetlerine devam edeceği belirtildi.

Canbay sözlerini şöyle sürdürdü:

"Depremin ilk gününden beri görevdeyiz. Günlük 15 bin kişiye kadar yemek ikramı yapabiliyoruz. Malatya'nın eski otogarının bulunduğu alan burası. Bugün saat 14.00 itibarıyla vali yardımcısı geldi iki saat içerisinde kaldırılmasını, boşaltılmasını istedi. Biz de akşam yemeğinin hazır olmak üzere olduğunu ve yemek dağıtımının devam edeceğini söyledik. Sabaha kadar müsaade verdiler.

Farklı şekilde düzenleneceğini söylediler. Ama bu şekilde olmaz, iki saat içerisinde çadırların kaldırılması mümkün değil.
Kılıçdaroğlu aşevinin bulunduğu çadıra ziyaretiyle alakalı olduğunu düşünüyoruz. Bu tavır hoşumuza gitmedi."

Kemal Kılıçdaroğlu ziyaret etmişti

kilicdaroglu-asevi.jpeg

Kemal Kılıçdaroğlu ve Mansur Yavaş, aşevini ziyaret etmişti.

Saadet Partisi liderinden tepki

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, yaşanılanlara tepki gösterdi. Twitter hesabından açıklamalarda bulunan Karamollaoğlu, "Partimizin öncülüğünde Malatya'da kurulan ve günlük 10 bin kişilik yemek ikramı yapılan aşevimizi hangi gerekçe veya korkuyla kapatma kararı alıyorsunuz?

İktidarı uyarıyorum; bu yanlış kararınızdan ve süreç boyunca sergilediğiniz bu bağnazlık ve aymazlıktan derhal vazgeçin!" dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan geçmiş olsun mesajı

Kılıçdaroğlu, sosyal medyada yaptığı paylaşımda, "Milletimize bu kötülüğü yapmayın, nefsinize yenilmeyin, aşevinin siyaseti olmaz. Geçmiş olsun Temel Bey dostum…" ifadelerine yer verdi.

Malatya Valiliği: Başka bir alana taşınacak

Konuya ilişkin Malatya Valiliği'nden yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

"Bazı sosyal medya hesaplarında bir derneğe ait aşevinin kapatılmak istendiği yönünde iddialar tamamen asılsızdır. Söz konusu alanda geçici işyerleri inşa edileceği için aşevi çadırı uygun başka bir alana taşınacaktır. Yeni yerinde faaliyetine devam edecektir."