Maden Faciasında Toprağın Tamamı Kaldırılacak! Bakan Tarih Vermedi İşçiler Hala Toprak Altında

Erzincan'ın İliç ilçesinde meydana gelen maden göçüğünün 6'ncı gününde 9 işçiye ulaşma çalışmaları sürüyor. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar Erzincan İliç'te 35 milyon metreküp toprak bulunduğunu ve bu toprağın tamamının kaldırılacağını açıkladı.

Erzincan'ın İliç ilçesinde maden ocağında meydana gelen göçüğe ilişkin soruşturmada, şirketin Türkiye'deki müdürü C.D. gözaltına alındı. İliç'teki maden ocağında yaşanan göçüğe ilişkin Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma sürüyor. Bu kapsamda altın madeni ocağını işleten şirketin "Türkiye Ülke Müdürü" C.D. yakalandı. Göçüğe ilişkin soruşturmada, aralarında maden ocağını işleten firmanın Kanadalı yöneticisinin de bulunduğu 6 zanlı tutuklanmış, 2 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar Erzincan İliç'te açıklamalarda bulundu.

"35 MİLYON METREKÜP TOPRAK VAR"

Yerlikaya, "35 milyon metreküp toprak var. 2 bin 700 personel, 800 araç sahada çalışıyor" dedi.

"TOPRAĞIN TAMAMI KALDIRILACAK"

Toprağın taşıma süreci ile ilgili sürece ilişkin sorulan yöneltilen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, tarih vermekten kaçındı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar şunları söyledi:

"Aslında bu bölge tahliye edilmeye başlanmış durumda. Arama faaliyeti ile ilgili büyük bir çalışma söz konusu. Allahın yüzümüze bakmasına ihtiyacımız var. Burada çevre ile ilgili alınması gereken tedbirler söz konusuydu. Su ve toprak numuneleri temiz çıktı. Buradaki toprağın tamamını kaldırmak durumundayız.

Burada halk sağlığına zarar verecek hiçbir şey bulunmuyor şu anda. Arama faaliyeti ile ilgili bir sonuç almayı ümit ediyoruz.

"ÇEVRE İZİN BELGESİ ORTADAN KALKMIŞTIR"

Çevre izin belgesi burada tamamen iptal edilmiştir. Esas itibariyle faaliyet izin belgesi olmayan bir madenin çalışması mümkün değildir.

Şu anda çevre izin belgesinin verildiği şartlar ortadan kalkmıştır."

Etiketler :