Maaşını İsteyen Gence İnanılmaz İşkence: Dişlerini Kerpetenle Çekip Zorla Böcek Yedirdiler!

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinden Antalya'ya gelen 22 yaşındaki Vedat Kurt, maaşını istediği gerekçesiyle işveren tarafından rehin alınıp akılalmaz işkencelere uğradığı iddia edildi. Genç adama elektrik verildi, dişleri söküldü, böcek yedirildi. Vedat Kurt, "Benim gibi gariban bir vatandaşın hakkımı kim savunacak" sözleriyle isyan etti.

Şanlıurfa'dan Antalya'ya daha iyi bir yaşam umuduyla gelen genç adam, işverenlerinin vicdansızlığıyla karşılaştı. İşkenceye maruz kalan Kurt, yaşadıklarını şöyle anlatıyor: "Benim gibi gariban bir vatandaşın hakkını kim savunacak? Adalete nasıl güveneceğim?"

1.jpg

DİŞLERİNİ KERPETENLE ÇEKİP ZORLA BÖCEK YEDİRDİLER

Vedat Kurt'a İddiaya göre iş yerinin ortağı olan A.T., O.T., S.T. ve A.A. isimli 4 şahıs, sırf parasını istediği için türlü türlü işkenceler yaptı. 3 gün boyunca aç ve susuz bırakılan Kurt, elektrik şoku ile işkenceye maruz kaldı. Dişleri kerpetenle çekilerek zorla böcek yedirilmesi ise yaşananların boyutunu gözler önüne seriyor. İşkenceciler, Kurt'u rehin alarak acımasızca şiddet uygulamaya devam etti.

2.jpg

Saldırganların elinden kaçarak polise sığındı ve şikayetçi oldu. Yapılan çalışmalarda işkence görüntüleri 4 kişinin HTS telefon kayıtlarından çıktı. Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı Bilirkişi raporunda da yer aldı.

3.jpg

Halk TV'de yayınlanan Sorel Dağıstanlı ile Gündem Özel yayınına bağlanan Vedat Kurt, daha önce aralarında bir husumet olmadığını; olaya şahit olan herkesin sustuğunu söyledi.

Kurt, "İlk önce Osman Tokbaş isimli kişi, bu şahıslar beni arabalarına bindirdiler. Ormanlık bölgene götürdüler. Orada telefonumu kırdılar. Dükkana götürdüler. İnsanlık dışı muamele yaptılar. Böcek dahi yedirdiler. İşkence 1 buçuk gün sürdü. Aramızda daha önce bir husumet ve tartışma olmamıştı. 60 bin TL'den belki fazla alacağım vardı. aileme ulaşmışlar, ailem dedi 'Onların parasını ver biz adalet yoluyla onların parasını alırız'. Ben de 'Tamam' dedim. Parayı verdiğim gibi işkence etmeye başladılar" dedi.

Avukat Yusuf Önkol "Sanıkların telefonundan işkence görüntüleri çıktı. Savcılık talimatıyla baskın yapıldı. Telefonlara el konuldu. Sanıklardan biri diyor ki 'Hepsi yaptı ben oradaydım. Böceği yerken ben çıkardım'.."

isci.png