Lütfü Türkkan: Okulların açılması ekim başına ertelenmeli

Lütfü Türkkan: Okulların açılması ekim başına ertelenmeli
İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, TBMM'de basın toplantısı düzenledi.

Okulların açılma tarihine ilişkin konuşan Türkkan, "Kurulması gereken Eğitim Bilim Kurulunun da görüşü alınarak, okulların açılması ekim başına ertelenmeli. Salgınla ilgili gelişmeler izlenerek, gerekirse yine ertelenmeli. Aksi halde, pandemide canla başla çalışan sağlık ordumuzun tüm emekleri ziyan olur." ifadesini kullandı.

Türkkan şöyle devam etti:  

"Kurban Bayramı ile birlikte koronavirüs vaka sayıları ne yazık ki hızla yükselişe geçti. Vaka sayılarındaki artış, okulların da açılacak olmasıyla birlikte hepimizi endişelendiriyor. Her anne, baba, 'Okullar açılmalı mı? Açılırsa çocuğumu okula göndermeli miyim?' sorularının cevabını arıyor. Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya Selçuk, 'Dışarıya adım atan herkes, 18 milyon öğrencinin sorumluluğunu omzunda hissetmek zorunda' dedi. Hayır Sayın Selçuk, 18 milyon öğrencinin sorumluluğu sizin omuzlarınızda, siz hissetmek zorundasınız."

Selçuk'un bu cümlesinin bile ortam ve şartların okulların açılmasına müsait olmadığını açıkça gösterdiğini savunan Türkkan, Selçuk'un sorumluluğu başkalarına atma çabası içinde olduğunu ileri sürdü. "Bakan olarak velilerin endişelerini giderecek sorumluluğu hissetmek zorundasınız." dedi.

Etiketler :