LÖSEV, dolandırıcılara karşı uyardı

LÖSEV, dolandırıcılara karşı uyardı
urban Bayramı döneminde lösemili çocukların et ihtiyacının karşılanması amacıyla bağış kabul eden Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) yöneticileri, dolandırıcılara karşı vatandaşları uyararak, “LÖSEV asla kapı kapı dolaşıp bağış toplamaz,...

urban Bayramı döneminde lösemili çocukların et ihtiyacının karşılanması amacıyla bağış kabul eden Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) yöneticileri, dolandırıcılara karşı vatandaşları uyararak, “LÖSEV asla kapı kapı dolaşıp bağış toplamaz, gazete ve dergi satmaz. Lütfen bağışımızı resmi yoldan yapın ve dolandırıcılara kanmayın” dedi.

Kurban Bayramı döneminde lösemili çocukların et ihtiyacının karşılanması amacıyla bağış kabul eden Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) yöneticileri, dolandırıcılara karşı vatandaşları uyararak, “LÖSEV asla kapı kapı dolaşıp bağış toplamaz, gazete ve dergi satmaz. Lütfen bağışımızı resmi yoldan yapın ve dolandırıcılara kanmayın” dedi.

LÖSEV İzmir Halkla İlişkiler Ofisi Koordinatör Yardımcısı Gamze Berçin Edirne, Kurban Bayramı döneminde bazı dolandırıcıların LÖSEV’in ismini kullanarak bağış topladıklarını ve bu konuda çok sayıda şikayet aldıklarını söyledi. Edirne, “Kurban Bayramı, bizim için çok kıymetli ve yoğun geçen bir dönem. Kemoterapi sürecinde çocuklarımızın bağışıklık sistemleri çok zayıflıyor ve Kurban Bayramı’nda aldığımız bağışlarla çocuklarımızın et ihtiyacını karşılıyoruz. Biz sürekli sahada insanlara LÖSEV’e nasıl bağış yapacaklarını anlatıyoruz ve bazı uyarılarda bulunuyoruz. Bu önemli dönemde maalesef kötü niyetli kişilerle karşılaşabiliyoruz. Dolandırıcılar, LÖSEV ya da başka sivil toplum kuruluşları adına kapı kapı dolaşarak bağış toplamaya çalışıyorlar, gazete ve dergi satıyorlar. Ellerinde satış fişleri ve yakalarında kartla gidiyorlar. LÖSEV’in böyle bir çalışması yok. LÖSEV asla kapı kapı dolaşıp bağış toplamaz, gazete ve dergi satmaz. Bizim bütün yayınlarımız ücretsiz dağıtılır. Halkımız kesinlikle bu kişilere aldanmasınlar” diye konuştu.

“Bir telefon kadar yakınsınız”

LÖSEV’e bağış yapmak isteyenlere bilgi de veren Edirne, şunları söyledi: “LÖSEV’e aslında bir telefon kadar yakınsınız. 3406’ya boş mesaj atarak 10 liralık bağışta da bulunabilirsiniz, bir bankadan LÖSEV’in hesabına havale ücret ödemeden bağışınızı aktarabilirsiniz. Ofislerimizden bağış yapmak isterseniz, hastanın 6 günü ofislerimiz açık. PTT’den, internet sitemizden bağışlarınızı yapabilirsiniz. Çok şikayet alıyoruz. 155’i arayarak şikayette bulunabilirsiniz. Çünkü bu kişiler, topladıkları parayı maalesef kötü yerlerde kullanıyorlar. Lütfen bağışımızı takip edelim ve bu vicdansız kişilere kanmayın.”

Etiketler :