'Lebaleb' değilmiş: AKP topu 'yatay çekime' attı

'Lebaleb' değilmiş: AKP topu 'yatay çekime' attı
AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan, AKP 7. Olağan Kongresi'nde kurallara uyulduğunu dile getirdi.

AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan, Haber Global'de açıklamalarda bulundu. Gerçekleşen kongrede koronavirüs tedbirlerinin hiçe sayıldığı görünen görüntüler için konuşan Özkan, "Yatay bir çekimi dikkate aldığınız zaman, 1 kilometrelik alanda insanlar adeta üst üste binmiş gibi görünüyor" dedi. 

Özkan'ın açıklamaları şöyle: 

"Salgın tüm dünyada sıfırlanmadığı süreçle Türkiye'de de bitmeyecek. Özellikle kongre alanına gelen bütün katılımcılar, delegasyon tek tek testlerden geçirilmiştir. Zaten diğer tarafta da maske, mesafe konularında tribünlerde olabildiğince elimizden gelen gayreti ortaya koyduk. (Sunucunun "Hem tribünde hem dışarıda sosyal mesafeye uygulanamadı biliyorsunuz" sözleri üzerine) Görüntülere baktığımız zaman, biz de o kalabalığın içerisinden bir şekilde geçtik ve kongre alanına girdik. Siz de takdir edersiniz ki orada yatay bir çekimi dikkate aldığınız zaman, 1 kilometrelik alanda insanlar adeta üst üste binmiş gibi görünüyor. Oysa ki o kalabalığın içinde bulunduğunuz zaman orada çok da küçümsenmeyecek bir mesafe var. Yani ben orada yatay bir kamera çekiminin yanılttığını düşünüyorum. İnanın su içmek için zaruret haricinde hiçbir şekilde teşkilat mensuplarımızın maske, mesafe, temizlik kurallarına riayetsizlik göstermediğinin altını çizmek lazım. Bu konuda bir hassasiyet vardı. Özellikle de gerek kolonya ve temizlik malzemeleri konusunda da bir sıkıntı yoktu.

Bu itirazları maalesef il kongrelerimizde de dile getirenler oldu. Orada da tedbirler tam anlamıyla alınmıştı. Biz kongre yaptığımız bütün illerde 4-5 gün bir hafta süreyle oradaki bütün covid vaka sayılarını tek tek çıkardık. Ve oralarda hiçbir artış olmadığını gördük. Yani olağan vaka sayısından başka hiçbir şey görmedik.

Yani tedbire, maske, mesafe, temizlik kurallarına riayet ettikten sonra hele hele maskeli olduktan sonra inanın 1.5 metrede covidin bulaşma ihtimali sıfırdır. Bu anlamda göreceksiniz önümüzdeki 1 haftalık süreçte yine gözlemlenecektir Türkiye genelinde vaka artışında herhangi bir değişiklik olmayacağını göreceğiz."

Etiketler :