Kütahya Şehir Hastanesi'nde 9 saat elektrik kesintisi: Sağlık hizmeti verilemedi!

Kütahya Şehir Hastanesi'nde 9 saat elektrik kesintisi: Sağlık hizmeti verilemedi!
Kütahya Şehir Hastanesi'nde 20 Temmuz'da 9 saat süren elektrik kesintisi nedeniyle acil servis ve laboratuvar hizmetleri aksadı, Milletvekili Ali Fazıl Kasap, Sağlık Bakanlığı'nı bu konuda önlem almaya çağırdı.

Saadet Partisi Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap, 20 Temmuz’da Kütahya Şehir Hastanesi’nde 9 saat boyunca elektrik kesintisi yaşandığını ve jeneratörlerin de çalışmadığını duyurdu.

Bu durumun acil servis hizmetlerinden laboratuvar hizmetlerine kadar birçok alanda sorun yarattığını belirten Kasap, "İnsan hayatı bu kadar ucuz mu? Sağlık Bakanı’nı gerekenleri yapmaya çağırıyorum. Laboratuvar hizmetleri verilemedi; röntgen, emar, tomografi, ultrason, hiçbir tetkik yapılamadı, acil hastalar başka hastanelere sevk edildi, orada da yığılma oldu. "Yüzlerce hasta mağdur edildi, diyaliz hastaları o gün tedavi olamadı, ameliyat yapılamadı, asansörler çalışmadı, yatan hastaların tedavileri topyekûn aksadı" dedi.

"İNSANLARIN SAĞLIĞIYLA BU KADAR OYNANMAMALI"

"İnsan hayatı bu kadar ucuz olmamalı" diyen Kasap, şunları ekledi:

"Sağlık ve insan hayatı bu kadar ucuz olmamalı. Bu bir skandaldır, Sağlık Bakanlığını bu konuda gerekenleri yapmaya davet ediyorum ve bir daha, özellikle de hafta içinde bu tip bir durum yaşanırsa... Ki yeni yaptığınız şu şehir hastaneleri tam açılmayan hastaneler, insanların sağlığıyla bu kadar oynanmamalı ve ruhsatlarıyla ilgili sıkıntılar var ve bu hastaneler için gereken tedbirler alınmalı. Bir daha yaşanmamalı...

Kaynak:halktv.com.tr