Kurban Kesimiyle İlgili Yeni Karar! 1 Haziran'da Başlıyor

Kurban Kesimiyle İlgili Yeni Karar! 1 Haziran'da Başlıyor
Kurban kesimi için yeni düzenlemeler getirildi. İstanbul'da kurbanlık girişleri 1 Haziran'da başlayacak. Kurban satış ve kesim yerleri hazırlanıyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Kurban Hizmetlerinin Uygulanmasına Dair Tebliği, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yeni düzenlemeye göre, kurban satış yerleri ve kesimleriyle ilgili önemli tarihler ve kurallar belirlendi.

KURBAN SATIŞ VE KESİM YERLERİ HAZIRLANIYOR

16 Haziran'da başlayacak Kurban Bayramı öncesinde il ve ilçelerde Kurban Hizmetleri Komisyonu kurulacak. Bu komisyonlar, şehirlerde kurban satış ve kesim yerleri oluşturacak, kesimler sırasında gerekli tedbirleri alacaklar.

İSTANBUL'DA KURBANLIK GİRİŞLERİ 1 HAZİRAN'DA BAŞLAYACAK

Kurban satış yerleri, İstanbul'da Kurban Bayramı'ndan 15 gün önce, diğer illerde ise Kurban Bayramı'ndan bir ay önce hazır hale getirilecek. İstanbul'a kurbanlık hayvan girişleri 1 Haziran'dan itibaren başlayacak ve bu tarihten önce girişlere izin verilmeyecek.

KURBAN KESİMİNDE UYGULANACAK KURALLAR

Halk eğitim merkezlerinde "Kurban Kesim Elemanı" yetiştirme ve geliştirme kursları düzenlenecek. Kesim yerlerinin sağlık şartları kontrol edilecek ve kurban kesimi sırasında randevu sistemi uygulanacak. Umuma açık yerlerde kurban kesenlere ve kurallara uymayan tesislere ceza uygulanacak, ayrıca hayvanlara eziyet edenlere de ceza verilecek.