Kurban Bayramı'nda Ücretsiz Gezilecek Müzeler Açıklandı!

Kurban Bayramı'nda Ücretsiz Gezilecek Müzeler Açıklandı!
Kurban Bayramı yaklaşırken, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Ayasofya Tarih ve Deneyim Müzesi ile Efes Deneyim Müzesi'nin 15-23 Haziran tarihleri arasında ilk ve ortaokul öğrencilerine ücretsiz olacağını duyurdu.

Bakanlık, Ayasofya Tarih ve Deneyim Müzesi ile Efes Deneyim Müzesinin, Kurban Bayramı ve karne tatilinde öğrencilere müzelerin ücretsiz olduğunu açıkladı.

sp-6c06b909-4de9-4b72-a8dc-dc40401909fe.jpg

AYASOFYA VE EFES DENEYİM MÜZELERİ 15-23 HAZİRAN'DA ÜCRETSİZ!

İstanbul Sultanahmet'te Defter-i Hakani Binası'nda bulunan Ayasofya Tarih ve Deneyim Müzesi ile İzmir'in Selçuk ilçesindeki Efes Antik Kenti içindeki Efes Deneyim Müzesi, 15-23 Haziran döneminde, ilk ve ortaokul öğrenimi gören tüm çocuklara ücretsiz hizmet verecek.

caption.jpg

Her iki müze de kampanya süresi boyunca, Türkiye'nin zengin kültürel mirasını 15 yaş altı tüm ziyaretçilere ücretsiz sunarak eşsiz bir deneyim yaşatmayı hedefliyor.

efes-306.jpg

EFES, GECE YARISINA KADAR AÇIK

Efes Deneyim Müzesi, gece müzeciliği uygulamasının başlamasıyla haftanın yedi günü, 08.00 ile 23.30 saatleri arasında ziyaretçilerini ağırlıyor. Müzeyi ziyaret edenler, antik kentin 8 bin yıl öncesine varan hikayesine tanıklık ediyorlar.

caption-001.jpg