Kültür Bakanlığı'nın 'İstanbul' tanıtım filmi sosyal medyayı ayağa kaldırdı

Kültür Bakanlığı'nın 'İstanbul' tanıtım filmi sosyal medyayı ayağa kaldırdı
Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın İstanbul için hazırladığı tanıtım videosu sosyal medyada gündem oldu. Videoda gösterilen İstanbul için 'Neresi burası?' sorusunu sıkça yönelten kullanıcılar arasında, "Sürekli kötülediğiniz yaşam tarzını yabancı çekmek için kullanıyorsunuz" yorumunda bulundu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından İstanbul tanıtım videosu yayınladı. Bir dakikalık paylaşılan filmde, İstanbul'un tarihi ve turistik alanlarını anlatan görüntüler yer alıyor. Videoda İstanbul'un gözde mekanlarının görüntüleri yer alırken, insanların dans ettiği, balerinlerin sokakta olduğu ve eğlendiği de gösterildi. Ancak sosyal medya kullanıcıları videoyu eleştiri yağmuruna tuttu. 

Kullanıcılar, çoğunlukla "Sürekli kötülediğiniz yaşam tarzını yabancı çekmek için kullanıyorsunuz" yorumunda bulundu. Videodaki İstanbul ile 'gerçek' İstanbul'un farklı olduğunu yazdı.

Yapılan eleştiriler arasında, ''Dans eden kadınlar, sokakta bale, renkli gece hayatı, içki masaları...Çok güzelmiş burası hangi ülke acaba?'' gibi ifadeler yer alırken, İstanbul’un muhafazakar yönünün hiç gösterilmemesi ise dikkat çekti. 

 

dd.png125911553-film5.jpeg125929646-film3.jpeg

125811256-film1-1.jpeg

 

1200.jpg

1.jpg1200-001.jpg7.jpg00.jpg