Kübra Güran Yiğitbaşı'nın Erdoğan ile diyaloğu yeniden gündem oldu

Cumhurbaşkanlığı Valiler Atama Kararnamesi ile Afyonkarahisar Valisi olarak atanan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çocuklarının yöneticisi olduğu TÜRGEV Yönetimi Kurulu Üyesi Kübra Güran Yiğitbaşı'nın Marmara Üniversitesi'nde öğretim üyesi olduğu sırada Erdoğan'la gerçekleşen diyalogu yeniden gündem oldu.

Dün gece Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Cumhurbaşkanlığı Valiler Atama Kararnamesi yayımlandı. Resmi Gazete'de yer alan kararname ile 10 ilin valisi görevden alındı, 20 ilin valisi değişti

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çocuklarının yöneticisi olduğu TÜRGEV Yönetimi Kurulu Üyesi ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı olan Kübra Güran Yiğitbaşı Afyonkarahisar Valiliği'ne atandı. Yiğitbaşı, Türkiye'nin ilk başörtülü valisi oldu.

Video yeniden gündeme geldi

Yiğitbaşı'nın atama kararı sonra yıllar önce dönemin başbakanı Erdoğan ile gerçekleştirdiği diyalog gündeme geldi. O dönem Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim üyesi olan Kübra Güran Yiğit söz konusu videoda, "Üniversitede hocam bana Suskunluk sarmalını sormuştu. Bunu doktoramda yaşadım. Birey çevresinden destek alamıyorsa dışlanmış oluyor. Üniversitede öğrenciyken başörtülü olmamı saklamıştım. Şimdi aynı üniversitede başörtümle akademisyenim" ifadesini kullanarak Erdoğan'a teşekkür etti.