Kronik Hastalara Müjde! Raporlu İlaç Kullananlar İçin Yeni Bir Duyuru Paylaşıldı

Kronik Hastalara Müjde! Raporlu İlaç Kullananlar İçin Yeni Bir Duyuru Paylaşıldı
Sağlık Bakanlığı, hastanelerdeki yoğunluğu azaltmak ve kronik hastaları korumak amacıyla kronik hastalıklar için alınan ilaç bildirim süresini Haziran ayına kadar uzattı. Resmi Gazete'de yayınlanan karara göre, kronik hastaların raporları Haziran ayına kadar yenilenmeyecek.

Sağlık Bakanlığı hastanelerdeki yoğun azaltmak amaçlı yeni bir karara gündeme getirdi. Kronik hastalıklar için alınan ilaçların bildirim süresi bir kez daha uzatıldı. Karar Resmi Gazete’de yayınlandı. Hastalar haziran ayına kadar rapor yenilemeyecek. İşte konuyla ilgili tüm detaylar…

KRONİK HASTALAR İÇİN YENİ DUYURU

Sağlık Bakanlığı koronavirüs salgını süreci içerisinde aldığı önemler ile birlikte kronik hastalara yönelik olan ilaç beyanlarının uzatılması konusunda da bir düzenleme yapmıştı. Bakanlık hastanelerde yaşanan yoğunluğun azaltılması ve kronik hastaların korunması amaçlı çalışmalarına devam ediyor. Bakanlık kronik ilaçlar için raporlama süresini bir kez daha uzattı. Karar Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Karara göre bu hastaları raporları haziran ayına kadar yenilenmeyecek.

HASTALARA KOLAYLIK SAĞLANACAK

Sağlık Bakanlığı konuyla ilgili yapmış olduğu açıklama kapsamında koronavirüs salgını ile mücadele için bakanlığın salgın süreci başlangıcından bu yana tüm periyodik rakamlar ile birlikte çeşitli önlemler aldığını paylaştı. Süresi dolan ve 1 Ocak 2020 tarihi sonrasında yenilenmeye sağlık sertifikalarına ilişkin olarak raporların 31 Aralık 2023 tarihine kadar geçerli olacağı duyurulmuştu. Henüz yenilenmeyen ya da uzatılması gereken raporların önemli bir düzeyde kalması ve sağlık hizmeti sonuçlarında yenileme, raporlama ve önceliklendirme talepleri sebepli karşılaşılan yoğunluğun azaltılması, mevsimsel koşullar sebepli artan sağlık hizmetleri için olan talebin karşılanmasının gerekli görüldüğü ifadeleri paylaşıldı.

SON TARİHİ 30 HAZİRAN OLACAK

Bakanlık söz konusu paylaşmış olduğu raporlara ilişkin olarak 1 Ocak 2020 tarihinden sonrasına sağlık belgesi süresi dolan ve de yeniden düzenlenen kişilerin 30 Haziran 2024 tarihine kadar raporlarının geçerli sayılacağını paylaştı. Her türlü ön rapor, yenileme raporu ve de rapora yapılan itirazlar ile ilgili yasal süreç içerisinde yanıt verileceği de eklendi. Engellilerin tespiti ve de vergi indirimi amaçlı kuruluşların ihtiyaç duymuş olduğu engelli raporlama ve de izleme prosedürlerine de devam edilmesinin uygun olacağına karar verildiği paylaşıldı.

Etiketler :