Kriz vurdu, memleketine gidemeyen İstanbul'da kaldı

Kriz vurdu, memleketine gidemeyen İstanbul'da kaldı
Hayat pahalılığı ve üst üste gelen zamlar bayramda da kendini gösterdi. Her sene bayramlarda memleketlerine gidenler bu yıl otobüs biletlerinin fiyatlarının yüksekliği nedeniyle İstanbul’da kaldı.

Cumhuriyet Gazetesi'nden Şevval Aydoğan'ın haberine göre, 300 TL’den başlayan otobüs bileti fiyatları mesafeye göre 750 TL’ye kadar ulaşıyor. Geçen sene İstanbul Otogarı’ndan çıkan günlük otobüs seferi sayısı 2 bin 500’leri görürken bu sene rakam 1400’lerde kaldı.

"HER SENE BİLETLER ÖNCEDEN TÜKENİRDİ, BU YIL AZALDI"

Otogarda yaşanan durgunluğu Türkiye Otobüsçüler Federasyonu Başkanı Birol Özcan her sene biletlerin önceden tükenerek ek seferler açıldığını fakat bu sene sefer sayılarının yüzde 40 azaldığını söyledi. İlk defa bu sene ailelerin şehir dışına ailecek değil, ikiye bölünerek gittiklerini belirtti.

"KRİZ AİLELERİ VURDU"

TOFED Genel Sekreter Yardımcısı ve Martur Otobüs İşletmesi Yönetim Kurulu Üyesi olan Musa Çaktır, bayramdaki durgunluğun nedenini ekonomik krizin derinleşmesine bağladı.

Çaktır, “Ekonomik yapı birçok aileyi sıkıntıya soktu. Bayramda otogar, yollar cıvıl cıvıl olurdu, bu sene o manzarayı göremedik” diye konuştu.

Zam yapmak istemediklerini belirten Özcan, “Fiyatların düşürülebilmesi için köprülerin, otobanların fiyatlarının düşürülmesi ve mazottaki verginin indirilmesi lazım” dedi.


Etiketler :