Koruma altındaki vaşak çok yakından görüntülendi

Koruma altındaki vaşak çok yakından görüntülendi
Tunceli'nin Pülümür ilçesinde dağlık alanda doğada baharın getirdiği manzaraları çeken Doğa Fotoğrafçısı Muzaffer Akyüz, bütün Dünya'da koruma altında bulunan Vaşak'ı aniden fark ederek görüntülemeyi başardı.

FERİT DEMİR

Bütün dünyada ve Türkiye'de nesli tükenme tehlikesi altında bulunduğu için Dünya Koruma Birliği tarafından birinci derecede korunması gereken canlılar arasında yer alan vaşak, Tunceli'nin Pülümür ilçesinde doğa fotoğrafçısı Muzaffer Akyüz tarafından görüntülendi.

Nesli tükenme tehlikesi altında bulunduğu için Türkiye'de de koruma altında bulanan Vaşak, doğada gizlenmesi  ile bilinen bir hayvan türü. İnsanların yaşamadığı bölgelerde yaşamayı tercih eden vaşak çok az görüntülenen yaban hayvanları arasında yer alıyor. Türkiye'de Vaşak popülasyonunun en yoğun olduğu illerin başında gelen Tunceli'de doğa fotoğrafçısı Muzaffer Akyüz Vaşak'ı Pülümür ilçesinde doğa fotoğrafı çekerken görüntülemeyi başardı. Türkiye'de çok az görüntülenen vaşak Pülümür ilçesinde ilk kez bu derece yakın mesafede Muzaffer Akyüz tarafından görüntülenebildi.

Doğa Fotoğrafçısı Muzaffer Akyüz Bahar mevsimi nedeniyle Pülümür'ün yüksek kesimlerinde doğa fotoğrafı çektiği sırada ormanlık alan yakınlarında aniden vaşak'ı fark ettiğini belirterek "Aslında uzun bir zamandır hep Vaşak görüntülemeyi hayal ediyordum. Bu mevsimde özellikle yüksek kesimler bahar mevsimi nedeniyle mükemmel  bir manzaraya sahip. yapraklar açmış doğa yeşillenmiş durumdu. manzara çekerden Ormanlık alan yakınlarında Bir vaşak fark ettim. Bir küçük kayanın üzerinde bir yerleri izliyordu. İnanılmaz bir görüntüsü vardı ve hemen kayda girdim. Sonra beni fark etti birkaç kare fotoğraf  yaklaşık 30 saniyelik görüntü çekebildim. sonra ormanlık alana girerek gözden kayboldu inanılmaz bir andı benim için'' dedi.