Köpek Sürüsü Kendi Sürülerinden Bir Başka Köpeği Şehrin Göbeğinde Böyle Parçaladı

Sokak hayvanları ile ilgili yasaya yönelik eleştiriler artarken yurdun dört bir yanından da başıboş köpekler ile ilgili videolar gelmeye devam ediyor. Türkiye'yi görüş olarak ikiye bölen "başıboş köpekler uyutulsun mu, uyutulmasın mı?" tartışmasını alevlendirecek bir yeni video daha geldi. Şehrin ortasında yiyecek bulamayan bir grup başıboş sokak köpeği, kendi aralarından bir köpeği parçaladı.

Türkiye'de son yıllarda artış gösteren başıboş köpek sorunu vatandaş için tehlike oluşturmaya devam ediyor. Sokak hayvanlarına yönelik yasa ile ilgili tartışmalar sürerken vatandaş görüş bakımından tam olarak ikiye bölünmüş durumda.

Sürüler halinde sokaklarda gezen başıboş köpeklerin yoldan geçenlere saldırdığı, küçük çocukların bu nedenle hayatını kaybettiği, kimi vatandaşın bir şey yapmamasına rağmen köpek saldırısına uğrayarak ağır yaralandığı haberlerini sıklıkla alıyoruz.

ÜLKE GÖRÜŞ OLARAK İKİYE BÖLÜNDÜ

Vatandaşın bir kısmı sokak köpeklerinin zararsız olduğunu savunurken, iktidarın meclise sunduğu başıboş köpek sorununa ilişkin yasayı savunan kesim de bulunmakta. Yasanın maddelerinden birinin başıboş köpeklerin toplatılıp barınaklarda 30 gün bekletilip ardından uyutulması yani öldürmesi kısmını destekleyenler de bulunmakta.

Artan köpek popülasyonuna karşın kimi kesim can güvenliğinin olmadığını savunurken kimi kesim de köpeklerin barınaklarda yaşamına devam etmesi gerektiğini savunuyor.

AÇ KALAN BAŞIBOŞ KÖPEK SÜRÜSÜ BAŞKA BİR KÖPEĞİ PARÇALADI

Bu tartışmalar devam ederken tartışmaları alevlendirecek bir yeni video daha sosyal medya gündemine bomba gibi düştü.

Sosyal medyada hızla yayılan ve yorum yağmuruna tutulan görüntülerde başıboş köpek sürüsü aç kaldıkları için şehrin ortasında kendi sürülerinden bir başka köpeği parçaladı.