Konya'da deprem Konya'da deprem mi oldu? Konya'da fay hattı var mı? Konya fay hattı deprem haritası 2023

Konya'da deprem Konya'da deprem mi oldu? Konya'da fay hattı var mı? Konya fay hattı deprem haritası 2023
Türkiye her gün depremle sallanıyor. Geçen günlerde AFAD, Konya'nın Ereğli ilçesinde 4.3 büyüklüğünde deprem olduğunu duyurdu. Kandilli Rasathanesi de Niğde'nin Bor ilçesinde 4.5 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini bildirdi. Konya'da yaşanan depremin ardından Konya'da deprem risk, Konya fay haritası vatandaşlar tarafından araştırılıyor. İşte Konya'da deprem mi oldu? Konya deprem fay haritası

Türkiye'de Kuzey, Batı ve Doğu Anadolu fay hattı olmak üzere üç büyük fay hattı yer almaktadır. Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler sonrasında Hatay'da, Bingöl'de, Diyarbakır ve daha birçok ilde aartçı sarsıntılar yaşandı. Geçtiğimiz günlerde ise AFAD verisi ile Konya'nın Ereğli ilçesinde 4.3 büyüklüğünde deprem yaşandı. Konya'da yaşayanlar ilçe sınırları içinde aktif fay hattı sorgulaması yapmaya başladı.

Konya'da deprem mi oldu?

AFAD 24 Şubat'ta Konya'nın Ereğli ilçesinde 4.3 büyüklüğünde deprem olduğunu açıkladı. AFAD sosyal medyadan yaptığı açıklamada saat 17.01'de meydana gelen depremin merkezinin Ereğli olduğunu duyurdu.

Konya'da fay hattı var mı?

Kandilli Rasathanesi tarafından yayınlanan verilerine göre Akşehir Fay zonunun içindeki bölgede 1900-2016 yılları arasında 5 ve üzeri büyüklükteki 9 deprem meydana geldi. Konya; Akşehir ve Doğanhisar, Sultandağı ve Çay doğrudan bu fay zonları üzerinde yer almaktadır.

Konya çöküntüsü; Batıda Konya fay zonu, Doğuda Divanlar Fayı, Kuzeyde ise Karaömerler fayı ile sınırlıdır. Konya İl merkezinin batı kesimi Konya Fay zonu üzerinde bulunmaktadır.

Etiketler :