‘Konuş, Sen Nerelisin’e Dava Açıldı!

Şırnak'ta 31 Mart’ta yapılan yerel seçimlerde Tümgeneral Ömer Keçecigil İlk ve Ortaokulu'nda oy kullanan taşımalı asker ve polislere “Konuş, sen nerelisin?” şeklinde tepki gösteren 61 yaşındaki Süleyman Salğucak hakkında dava açıldı.

31 Mart’ta yapılan yerel seçimlerde Tümgeneral Ömer Keçecigil İlk ve Ortaokulu'nda oy kullanan taşımalı asker ve polislere “Konuş, sen nerelisin?” diyerek tepki gösteren Süleyman Salğucak hakkında dava açıldı.

Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı, Salğucak ile aynı okulda taşımalı asker-polislere tepki gösteren Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İl Eşbaşkanı Abdullah Güngen ve Tufan Ertaş hakkında iddianame hazırladı.

'SEÇMENİN OY KULLANMASI ENGELLENDİ' GEREKÇESİ

Şırnak Asliye Ceza Mahkemesi'nin kabul ettiği 3 sayfalık iddianamede, 3 isme “Seçmenin sandık alanına girmesine veya oy kullanmasına tehdit/cebir/şiddet kullanarak engel olmak” iddiası yöneltildi. İddianamede, 3 ismin emniyet ifadelerine yer verilerek, "Konuş, sen nerelisin?" tepkisinin yer aldığı görüntüler delil olarak yer aldı.

Salğucak’ın “Konuş, sen nerelisin?” tepkisinin, “Polis sen nerelisin, polis sen nerelisin konuş sen nerelisin" olarak değiştirilerek iddianamede yer alması dikkati çekti.