Kolivar hayatını kaybetti; Erdoğan'la davası devam ediyor

Kolivar hayatını kaybetti; Erdoğan'la davası devam ediyor
Cihan Kolivar’ın ölümünün ardından, 2022’deki ‘cumhurbaşkanına hakaret’ davası ve cezaevindeki açıklamaları yeniden gündeme geldi.

Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar’ın ölüm haberi, yargılanma sürecini yeniden gündeme getirdi.

Kolivar, 2022 yılında yaptığı bir televizyon programında “Ekmek aptal toplumların temel gıda maddesidir. Bizim toplum ekmek ile doyduğu için 20 senedir başında böyle yöneticiler duruyor” sözleri nedeniyle ‘cumhurbaşkanına hakaret’ suçlamasıyla sekiz gün tutuklu kalmıştı. Kolivar, hayatını kaybettiğinde hala bu davadan yargılanıyordu.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik tarafından Kolivar’ın sözleri, nefret söylemi olarak değerlendirilmişti. Çelik, Kolivar’ın açıklamalarını “milletimizi ve ekmeği aşağılayan hadsizlik” ve “nefret siyaseti” olarak nitelendirmişti.

Kolivar, “Halkın bir kesimini sosyal sınıf farklılığına dayanarak alenen aşağılama, Cumhurbaşkanına hakaret, Türk milletini alenen aşağılama” suçlarından yargılanmıştı.

Kolivar'ın ölümünün ardından, bu sözleri ve yargılama süreci yeniden gündeme geldi.

"BEN DE HUKUKSUZLUK SİLSİLESİNİN BİR PARÇASI OLDUM"

8 gün tutuklu kalan Kolivar, cezaevinde verdiği demeçle Türkiye gündemini sarsmıştı. Kolivar, geri adım atmadan şu ifadeleri kullanmıştı:

"Benim üzerimden gündem değiştiklerini düşünüyorum. Merak ediyorum acaba bu arada bir şeylerin ihalesi mi oldu. Benden önce tutuklanan insanlar da haksız yere tutuklandı, tweet attığı, konuştuğu, şarkı söylediği için. Onlar da haksızdı bu da haksız. Ben de bu hukuksuzluk silsilesinin bir parçası oldum. Ama kimse korkmasın, söyleyeceğini söylesin. Silivri soğuk diyorlar, ama hiç soğuk değil. Benim evde kalorifer yanmıyor burada yanıyor.”

adsiz-tasarim-2024-09-04t102309-185.jpg

Kaynak:Halk TV Haber Merkezi

Etiketler :