KKTC Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu: “BM Kıbrıs’ta tarafsızlığını ortaya koymalı”

KKTC Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu: “BM Kıbrıs’ta tarafsızlığını ortaya koymalı”
Temmuz ayı başında İsviçre'de sonuç çıkmayan Kıbrıs Zirvesinin ardından, Birleşmiş Milletler'in tutumu tartışılmaya devam ediyor. Katıldığı bir televizyon programında konuşan Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu,...

Temmuz ayı başında İsviçre'de sonuç çıkmayan Kıbrıs Zirvesinin ardından, Birleşmiş Milletler'in tutumu tartışılmaya devam ediyor. Katıldığı bir televizyon programında konuşan Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Birleşmiş Milletleri’in Kıbrıs’ta tarafsızlığını ortaya koyması ve Kıbrıs Türk Halkı’nın eşit bir halk olduğunu kabul etmesi durumunda Kıbrıs’ta bir anlaşma için yeniden fırsat yakalanacağını belirtti.

Ertuğruloğlu, “Kıbrıs’ta esas olan BM’nin hatasını düzeltmesidir. BM Kıbrıs’taki bütün faaliyetlerini yeniden değerlendirmeli, gözden geçirmeli” dedi.

Ertuğruloğlu, Kıbrıs Türk tarafının, Rum tarafının oyununa gelmemesi ve Annan Planı sonrası yaptığı hataları bu yeni süreçte yeniden yapmaması gerektiğini vurguladı.

Ertuğruloğlu Rum tarafının düşüncesinde Kıbrıs Türk Halkı ile bir ortaklık olmadığına vurgu yaparak, “Rumlar şimdi telaşa düştü. Müzakerelere kaldığı yerden iddiasıyla devam etmek istiyorlar, çünkü KKTC’nin tanınma yoluna çıkmasından veya başka seçenekleri gündemine almasından korkuyorlar” dedi.

Etiketler :