KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı'dan 'Kıbrıs' mesajı - VİDEO

KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı'dan 'Kıbrıs' mesajı - VİDEO
KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, yayınladığı bir videoyla Kıbrıs sorununun taraflarına seslendi. Akıncı, çözümsüzlüğünün adanın bölünmüşlüğünü pekiştirdiğini vurguladı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, sosyal medya platformu Twitter üzerinden yayınladığı bir videoyla, Kıbrıs sorununun taraflarına seslendi.

Tarafların uzlaşmadığı müddetçe adanın bölünmüşlüğünün pekişeceğini belirten Akıncı, "Sorunun çözümsüz kalması, başka yeni sorunların da birikmesini gündeme getiriyor" ifadelerini kullandı.

Akıncı'nın açıklamaları şöyle:

Kıbrıs sorununun çözümsüzlüğü bizi daha iyi bir noktaya götürmüyor; sorunun çözümsüz kalması başka yeni sorunların da birikmesini gündeme getiriyor. Tüm tarafların meşru hak ve menfaatlerini gözetecek çözüm için uğraşmaya, irade ve kararlılık sergilemeye devam etmek zorundayız.

Sadece Kıbrıs Türk halkı olarak bizler değil; başta Kıbrıs Rum tarafı olmak üzere tüm ilgili taraflar Kıbrıs’ta barış, huzur ve istikrar için yardımcı olmalıdır. Bunun olmadığı yerde adamızın bölünmüşlüğünün daha da pekişeceği aşikardır. Akıp gitmekte olan zamanın buna hizmet ettiğini yine başta Rum tarafı olmak üzere Kıbrıs’ta çözüm istediğini söyleyen herkesin görmesi gerekir.

Etiketler :