Kıyafet Krizinin Neden çıktığı Belli Oldu!

Kız öğrencilerin kıyafetleri yüzünden mezuniyet törenine alınmadığı Alaettin Kurt Anadolu Lisesi’nde yeni skandallar ortaya çıktı. Alaettin Kurt Anadolu Lisesi öğrencilerinin AKP mitinglerine götürüldüğü iddia edildi.

Gebze’deki Alaettin Kurt Anadolu Lisesi’nin bahçesinde düzenlenen mezuniyet töreninde ‘uygunsuz kıyafet’ krizi çıktı. Bazı kız öğrenciler, ‘kıyafet yönetmeliğine uymayan’ kıyafetler giydikleri gerekçesiyle törene alınmadı.

Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan’ın okula gelmesiyle öğrencilerin tamamı mezuniyet törenine katıldı. Olayın ardından Kocaeli Valiliği tarafından yapılan açıklamada, iki eğitim müfettiş görevlendirildi.

kapak-221247.jpg

AKP MİTİNLERİNE ÖĞRENCİ TAŞIYORLAR

Ancak okuldaki yeni skandallar ortaya çıktı. Cumhuriyet'te yer alan habere göre, okuldaki bazı öğretmenlerin, öğrencilerin TÜGVA ve İHH gibi vakıfların etkinliklerine katılım sağlaması için bir WhatsApp grubu oluşturdukları öğrenildi.

Öğretmenlerin, öğrencilere bu tür etkinliklere katılım sağlamaları durumunda sözlülerine ek puan verileceğini söyledikleri ileri sürüldü. Söz konusu okulda öğrencilerin AKP mitingine ve toplantılarına götürüldükleri de iddia edildi.