Kim ne kadar alacak? Ödemeler bugün yapılıyor!

Kim ne kadar alacak? Ödemeler bugün yapılıyor!
Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda afet bölgesindeki ve diğer illerdeki çiftçilere yapılacak maddi destek paketlerini açıkladı.

Toplam 13,8 milyar TL destek yapılacağını beliten Kirişçi, 3,4 milyar TL'nin afet bölgesindeki çiftçilere, 10,4 milyar TL'nin ise diğer illere aktarılacağını duyurdu.

Kirişçi, 12 milyar 508 milyon TL'lik mazot ve gübre desteğinin afet bölgesi ilan edilen 11 ile nakit olarak, diğer illere ayni olarak mazot ve gübre alımında kullanılmak üzere Ziraat Bankası kartlarına tanımlanacağını belirtti.

Bugün katıldığı Diyarbakır'da Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi'nde (GAMER) değerlendirme toplantısında depremlerden etkilenen illerdeki çiftçilere pozitif ayrımcılık yapılacağını ifade eden Kirişci, "9 saat arayla 2 büyük deprem yaşadık. Ardından son 19 günde 8 binden fazla artçı deprem ve Hatay merkezli iki deprem daha yaşadık. Son yüzyılın en büyük felaketlerinden olan bu afetin yaralarını her geçen gün devlet ve millet el ele vererek hızlı bir şekilde sarmaya başladık. İnşallah tez zamanda bu afetin de altından kalkarak, bu bölgeyi eski canlılığına kavuşturacağız" ifadelerini kullandı.

Kirişci desteğin bugün hesaplara yatırılacağını duyurdu.

Etiketler :