Kılıçdaroğlu’ndan Bahçeli’ye: Neyin haram olduğunu çok iyi bilir aslında

Kılıçdaroğlu’ndan Bahçeli’ye: Neyin haram olduğunu çok iyi bilir aslında
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Bahçeli ‘Karamsarlık haramdır’ diye fetva vermeye başlamış. Neyin haram olduğunu çok iyi bilir aslında. Kimin elinin harama uzandığını da! İnşallah bir gün yüzlerine söyleme cesaretine de kavuşur” dedi.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, bugün TBMM’deki grup toplantısında yaptığı konuşmanın bir bölümünü içeren videoyu sosyal medya hesabından paylaştı.

Kılıçdaroğlu videoyu, “Bahçeli ‘Karamsarlık haramdır’ diye fetva vermeye başlamış. Neyin haram olduğunu çok iyi bilir aslında. Kimin elinin harama uzandığını da! İnşallah bir gün yüzlerine söyleme cesaretine de kavuşur” notuyla paylaştı.

Videoda, Bahçeli’nin bugünkü grup toplantısında yaptığı zamların, hayat pahalılığının geçici olduğu, Müslüman’a karamsarlık haramdır açıklamasına Kılıçdaroğlu'nun verdiği yanıt yer aldı. Kılıçdaroğlu’nun videodaki konuşması şöyle:

“Sayın Bahçeli bugünkü grup toplantısında; ‘zamlar, hayat pahalılığı geçicidir, Müslüman’a karamsarlık haramdır’ demiş. Yani İslam alemine fetva veriyor. Aslında utanmasalar diyecekler ki, ‘bize oy vermemek haramdır.’ Bu beylere göre çalmak, yolsuzluk yapmak, rüşvet alandan büyükelçi tayin etmek, garanti ödemeleri adı altında bütçeleri birilerine peşkeş çekmek, 128 milyar doları iç etmek haram değil. Ama karamsarlık haram. Millet diyor ki, ‘para nereye gitti?’, karamsar. Hayır diyor, bu haramdır, oraya hiç girme diyor. Ne yapayım? Gerçekten de MHP’ye üzülüyorum. Köklü bir parti. Böyle bir pozisyona asla düşmemeliydi.”