Kılıçdaroğlu'dan Soylu'ya: Allah akıl fikir versin

Kılıçdaroğlu'dan Soylu'ya: Allah akıl fikir versin
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Antalya'da yaptığı konuşmada, Süleyman Soylu'nun turistler hakkındaki sözlerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Antalya'da yaptığı konuşmada, Süleyman Soylu'nun turistler hakkındaki sözlerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, "Öyle görünüyor ki, yurt dışından gelen turistler de terörist olacak. Allah akıl fikir versin. Şimdi bu ülkeler Türkiye'ye gitmeyin diye propaganda yapıyorlar" dedi.

SOYLU NE DEMİŞTİ?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 3 Mart’ta Ankara’nın Polatlı ilçesinde yaptığı konuşmada şu ifadelere yer vermişti: “Avrupa’da, Almanya’da öyle terör örgütünün toplantılarına katılıp da ondan sonra gelip Antalya’da, Bodrum’da, Muğla’da tatil yapanlar var ya, onlar için de tedbir aldık şimdi. Hadi gelsinler bakalım havalimanlarından içerisi girsinler. Gözaltına alıp yallah, öyle kolay değil. Dışarıda hainlik yapıp, içeride, Türkiye’de keyfini, sefasını sürmek bundan sonra kolay değil.”

İçişleri Bakanı Soylu ayrıca 26 Şubat’ta İstanbul’da düzenlenen bir mitingde de Türkiye’nin terörle mücadele faaliyetleri konusunda, “Bu işin böyle sonlandığını düşünmeyin. Türkiye’ye dışarıda karşı çıkanlar, sonrasında da Akdeniz şehirlerinde ve Antalya’da tatil planı yapanlar, havalimanlarında polislerin aleyhlerinde hazırladığı dosya yığınıyla tutuklanacaklar. İnanıyorum ki sonrasında bize dünyada düşmanlık yapan kalmayacaktır” şeklinde konuşmuştu.

Alman Dışişleri bu açıklamalara geçen hafta “Kabul edilemez” tepkisi göstermişti.

Ayrıntılar geliyor...

Etiketler :