Kılıçdaroğlu toplatılan pankartlarla ilgili açıklama yaptı

Kılıçdaroğlu toplatılan pankartlarla ilgili açıklama yaptı
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin ilçe binalarına asılan ''128 milyar nerede?'' yazan pankartların dün gece toplatılmasıyla alakalı olarak sosyal medyadan açıklama yaptı.

Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ı etiketlediği tweetinde, ''Gece yarısı vinçler yetmemiş, Özel Harekat Polislerini baskına göndermişsin parti örgütlerimize, ''Fakirin, fukaranın, yetimin parasını soruyoruz sana'' dedi. 

Ne olmuştu?

Merkez Bankası rezervlerinden son iki yılda 128 milyar doların eksildiği belirtilirken, muhalefet olayı gündemde tutmaya devam ediyor. CHP, Türkiye'nin tamamında başlattığı ''128 milyar nerede?'' kampanyasını sürdürüyor. Bazı illerde kampanya dahilinde asılan afişler ''Cumhurbaşkanına hakaret içerdiği'' gerekçesiyle toplatılırken, CHP, pankartları il ve ilçe başkanlıklarına tekrar asacağını duyurmuştu. AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Ekonomi İşleri Başkanı Nurettin Canikli ise dün sosyal medya hesabından, "128 milyar dolar nereye gitti? Bu soruyu cevaplamadan önce ekonominin iki temel kuralını hatırlatalım" diyerek, 20 maddelik bir açıklama yaptı ve bu soruyu soranları ekonominin temel kurallarını bilmediğini belirtti. 

 

Etiketler :