Kılıçdaroğlu: Kripto kararını kime danıştın ey iktidar?

Kılıçdaroğlu: Kripto kararını kime danıştın ey iktidar?
CHP Lideri Kılıçdaroğlu, kripto varlıkların, ödemelerde kullanılamayacağına ilişkin yönetmelik hakkında "Yine bir gece yarısı zorbalığı. Böyle kararlar verilmeden önce tüm paydaşlarla konuşulur. Kripto kararını kime danıştın ey iktidar?" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Resmi Gazete'de yayınlanan kripto varlıkların, ödemelerde doğrudan veya dolaylı şekilde kullanılamayacağına ilişkin yönetmelik hakkında "Yine bir gece yarısı zorbalığı. Böyle kararlar verilmeden önce tüm paydaşlarla konuşulur. Kripto kararını kime danıştın ey iktidar?" dedi.

Merkez Bankası'nın, "Ödemelerde Kripto Varlıkların Kullanılmamasına Dair Yönetmeliği" bugün Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelikle, ödemelerde kripto varlıkların kullanılmaması, ödeme hizmetlerinin sunulmasında ve elektronik para ihracında kripto varlıkların doğrudan veya dolaylı olarak kullanılmaması, ödeme ve elektronik para kuruluşlarının kripto varlıklara ilişkin alım satım, saklama, transfer veya ihraç hizmeti sunan platformlara veya bu platformlardan yapılacak fon aktarımlarına aracılık etmemesine ilişkin usul ve esaslar belirlendi.

"Yine bir gece yarısı zorbalığı"

CHP Lideri Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Kripto kararını kime danıştın?" diye sordu ve konunun paydaşlarıyla istişarelerde bulunacağını belirtti. Açıklama şöyle:

"Yine bir geceyarısı zorbalığı, kurtulamadılar bu zihniyetten. İlla geceyarıları bir akılsızlık yapacaklar. Böyle kararlar verilmeden önce tüm paydaşlarla konuşulur. Kripto kararını kime danıştın ey iktidar? Bu konunun tüm paydaşları ile oturup, istişarelerde bulunacağım."

 

Etiketler :