Kılıçdaroğlu: Erdoğan sinirlendikçe ben gülüyorum

Kılıçdaroğlu: Erdoğan sinirlendikçe ben gülüyorum
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan sinirlendikçe güldüğünü söyledi.

Kılıçdaroğlu yaptığı açıklamada, "Erdoğan, kendini adeta Türkiye Belediye Başkanı olarak konumlandırmış" diyerek AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yeni bir unvan buldu.

Saygı Öztürk'ün Kılıçdaroğlu ile gerçekleştirdiği görüşmeden notları paylaştığı "Erdoğan sinirlendikçe ben gülüyorum" başlıklı köşe yazısı şöyle:

"Bereketli Amik ovası sular altında. Hemde öyle bir sular altındaki Hatay Havaalanı ada gibi kalmış. Havaalanı yolu da suyla kaplanmış. Büyükşehir Belediyesi yolu yükseltip, asfaltlayıp trafiğe açmış. Kentte tam anlamıyla bir seçim havası var. Kılıçdaroğlu'nun Hatay'a gelmesi moralleri daha da yükseltmiş. CHP Genel Başkanı, seçime kadar her gün bir ya da birden çok ile, ilçeye gidecek.

Ankara'dan, Hatay'a uçarken, CHP Genel Başkanı'na, aday gösterilmedikleri için küsüp istifa edenleri hatırlatıyorum. Kılıçdaroğlu şunları anlatıyor:

KIRGINLIK YAŞANIYOR

“Belediye başkan adayı, meclis üyesi sayıları belli. Onu belirlerken listenin başında olanlar memnun oluyor, ortasında olanlar kaygılı, altta yer alanlar ise üzgün. Bir denge sağlamak zorundasınız. Bunun için de toplumun nabzını tutuyorsunuz. Aday sayısı fazlaysa memnuniyetsizlerin sayısı da o kadar fazla oluyor. Bu durum da kırgınlık yaşanıyor. Partili olanlar, siyaseti samimi olarak hizmet görenler, listeye dahil olmasalar da kararlı bir biçimde parti için çalışıyor. Dahil olmayanlar ya bağımsız ya da başka partilerde yollarına devam ederler. Aday belirlemede böylece samimiyeti de bir anlamda görüyoruz. Partimizde aday gösterilmeyenlerden bazıları DSP'den aday oldu. Onların çok fazla etkili olacağını sanmıyorum. Seçmen bilinçli. DSP'ye ise söyleyecek sözümüz yok. Onlar da siyasi parti. Biz sadece samimi olmayan siyasetçilerimize kızıyoruz.”

YENİ BİR GELENEK

Kılıçdaroğlu, bu seçimlerde yeni bir gelenek başlattıklarını belirtiyor ve konuyu şöyle açıyor: “Büyükşehir belediye başkanlıklarına, o kentte belediyecilik yapan, saygınlık kazanan kişileri aday olarak gösterdik. Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Antalya'da Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Adana'da Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Bursa'da Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey bu örnekler arasında. Dolayısıyla başkanlarımız, ilçelerinde kendilerini büyük şehir belediye başkanlığına hazırlamış oldular. Bu durum, başkanlarımızın hizmetlerinde daha başarılı olma yolunu da açıyor. Verdiği hizmetleri, ilerde bütün kente verecek bir biçimde çalışma yürütüyor.”

Etiketler :