Kılıçdaroğlu, belediye başkanları ile bir araya geldi

Kılıçdaroğlu, belediye başkanları ile bir araya geldi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanları ile buluştu.

Toplantı Ankara Büyükşehir Belediyesi Mogan Sosyal Tesisleri’nde basına kapalı olarak yapıldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlara yönelik bir konuşma yaptı. Kılıçdaroğlu’nun pandemi sürecinin henüz bitmediğine işaret ederek “Çalışmalarınızı bu durumu göz önünde bulundurarak yapın. Pandemi sürecindeki hassasiyetiniz salgın tamamıyla bitmeden devam etmeli” diye başkanları uyardığı ifade edildi. 

Başkanların, özellikle hizmetlere yönelik iktidarın yaptığı engellemeler ile belediyeyi iş yapamaz hale getirme girişimlerinden şikâyetçi olduğu belirtildi. Pandemi süreci nedeniyle belediyelerin gelirlerinde yaşanan düşüşe dikkat çeken başkanlar, bu kapsamda belediyelerin gelirlerini artırıcı tedbirlerin alınması gerektiğine işaret etti.

CHP’li büyükşehir belediye başkanları, salgın döneminde vatandaşa hizmet etmek için bütün imkânları seferber etmesine karşın iktidarın vatandaşa hizmet için belediyelere kolaylık sağlamak yerine belediyelerin daha çok üzerine gittiğini dile getirdi.

Kılıçdaroğlu’nun belediyelerde yaşanan gelir düşüklüğünün kesinlikle vatandaşlara yansıtılmaması gerektiğini dile getirdiği ifade edildi.

Toplantının ardından Kılıçdaroğlu gazetecilerin soruları üzerine “CHP belediye başkanları bir tarih yazdı. Hiçbir ayrım yapmadan, bulunduğu, çalıştığı, yönettiği beldede her vatandaşa ulaştı, yardım getirdi. Türkiye’de yeni bir anlayışın yerel yönetimlerde egemen olmasını sağladı” diye konuştu.

 

Etiketler :